image

Kwaadaardige IE-extensie kaapt Facebookprofielen

vrijdag 15 november 2013, 10:21 door Redactie, 0 reacties

Een kwaadaardige browserextensie die Facebookprofielen kaapt wordt nu ook tegen gebruikers van Internet Explorer ingezet, zo waarschuwt Microsoft. In mei van dit jaar waarschuwde de softwaregigant voor de Febipos Trojan, die de Facebookaccounts van Chrome- en Firefoxgebruikers overnam.

Nu is er ook een variant van de Trojan ontdekt die het op IE-gebruikers heeft voorzien. Het Trojaanse paard is een browser helper object (BHO) die JavaScript in Internet Explorer laadt en zich als een legitieme extensie met de naam "MicrosoftSecurityPlugin" voordoet. Net zoals de variant voor Firefox en Chrome richt ook de IE-versie zich op Portugees sprekende internetgebruikers.

Spam

Eenmaal actief kan de kwaadaardige extensie het Facebookaccount van geïnfecteerde gebruikers gebruiken om spam te versturen, vrienden te taggen, pagina's te liken en nog veel meer zaken die Facebookgebruikers kunnen doen. De spamlinks, al dan niet voorzien van een afbeelding, maken reclame voor gewichtsverliesproducten en thuiswerkscams, waarbij gebruikers wordt verteld dat ze thuis geld kunnen verdienen door op een link te klikken of YouTube-video te bekijken.

Image

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.