image

AIVD ontwikkelt hulpmiddel tegen terreurangst

woensdag 27 juni 2012, 12:06 door Redactie, 12 reacties

Om te voorkomen dat overheidsoptreden rond terroristische dreiging en gebeurtenissen tot nodeloze angst leidt, heeft de AIVD een hulpmiddel ontwikkeld om beleidsmakers te ondersteunen. De AIVD lanceerde een onderzoek na verschillende incidenten die bij mensen mogelijk voor angst en wantrouwen zorgden. Het ging dan om de terreurdreiging in Amsterdam rond IKEA in 2009, de aanslag op Koninginnedag in 2009, de paniek tijdens de dodenherdenking op de Dam in 2010 en de arrestatie van 12 Somaliërs op kerstavond 2010

Tijdens het onderzoek stond de vraag centraal hoe het zaaien van angst door terroristen kan worden tegengegaan en hoe het optreden van overheden bij dergelijke gebeurtenissen, gevoelens van angst en onrust bij het publiek versterken, dan wel verkleinen. Uit het onderzoek zijn nu verschillende aanbevelingen naar voren gekomen.

Reacties (12)
27-06-2012, 12:23 door Anoniem
Ik wil graag een hulpmiddel tegen de politie met haar preventief fouilleren waar ik maandelijks in A'dam wordt aan ontworpen. Toen ik zag hoe een groep weerloze krakers werd neer geknuppeld. Toen ik hoorde dat er agenten zoals Fret Verzet, zonder aanleiding een kogel door het hoofd van een onschuldig burger mocht pompen en nog steeds in dienst is.

Of dat het OM bepaald dat een doorgedraaide politieagente in R'dam een weerloze burger vol in het kruis trapt. Los hiervan, kan mij de houding van de AIVD wel inkomen met deze hedendaagse repressie: de verontwaardigde burger zoveel mogelijk pacificeren.
27-06-2012, 12:59 door Skizmo
Welke terreur ?
27-06-2012, 13:07 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
27-06-2012, 13:12 door profnl
Door Skizmo: Welke terreur ?

Het terreur waar onze jongens dagelijks tegen moeten optreden :)
27-06-2012, 13:37 door SirDice
Om te voorkomen dat overheidsoptreden rond terroristische dreiging en gebeurtenissen tot nodeloze angst leidt, heeft de AIVD een hulpmiddel ontwikkeld om beleidsmakers te ondersteunen.
Heet dat toevallig "gezond verstand"?
27-06-2012, 14:12 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
27-06-2012, 15:43 door Anoniem
Door Peter V:
Door Anoniem: Ik wil graag een hulpmiddel tegen de politie met haar preventief fouilleren waar ik maandelijks in A'dam wordt aan ontworpen. Toen ik zag hoe een groep weerloze krakers werd neer geknuppeld. Toen ik hoorde dat er agenten zoals Fret Verzet, zonder aanleiding een kogel door het hoofd van een onschuldig burger mocht pompen en nog steeds in dienst is.

Of dat het OM bepaald dat een doorgedraaide politieagente in R'dam een weerloze burger vol in het kruis trapt. Los hiervan, kan mij de houding van de AIVD wel inkomen met deze hedendaagse repressie: de verontwaardigde burger zoveel mogelijk pacificeren.
Beste Anoniem, misschien kun je je bericht in het vervolg zetten op een krakersite of zo?

Maar hij heeft wel gelijk. In Amsterdam werken ook zogenaamde veegploegen van de Politie die preventief burgers, die enigzins bekend zijn bij de Politie, van straat afhalen en transporteren naar een bureau ergens in de buurt, ik meen Raampoort. Daar controleren diverse instanties, zoals de sociale dienst, GGD en GGZ instellingen, de identiteit, uitkeringen ed.. Dat is een schande, net als het neer knuppelen en zelfs doodschieten van weerloze burgers in een beschaafd land als Nederland. Althans als het beschaafde land het ooit was. Daar horen we de AIVD niet over, nee liever angst aanjagen over nep terroristen. Het plebs moet vooral in angst en onder controle leven want met mondige burgers hebben we niets.
27-06-2012, 16:00 door Above
Ik zie heel wat anders. De mensheid is gewoon helemaal gek geworden. We lopen als brave hondjes de overheid achterna. Alles wat via de media verspreid wordt is waarheid zonder twijfel. Er is een normen en waarden systeem opgebouwd in deze maatschappij wat absoluut juist is en van jongs af aan opgedrongen zodat je er ook in geloofd. We zijn allemaal papegaaien.
27-06-2012, 19:19 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
28-06-2012, 10:00 door Anoniem
Door Above: Ik zie heel wat anders. De mensheid is gewoon helemaal gek geworden.

"Geworden"? Noem een moment in de geschiedenis waarin het beter was. We hadden nooit uit de bomen moeten klimmen.
29-06-2012, 07:16 door spatieman
de grootse terroristen werken bij de overheid.
en de AIVD bedoelt, hulp middel VOOR terreurangst.
29-06-2012, 14:53 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.