image

Echtpaar aangeklaagd wegens hacken ex-werkgever

woensdag 27 juni 2012, 12:32 door Redactie, 2 reacties

In de Verenigde Staten is een echtpaar aangeklaagd wegens het hacken van een advocatenkantoor waar de vrouw werkte. Op 28 november 2011 werd Alyson Cunningham ontslagen bij advocatenkantoor VG. Dezelfde dag besloten Cunningham, haar man en een collega om op de server van VG in te breken. Daar werd software geïnstalleerd om wachtwoorden mee op te vangen.

De collega, die beweert lid te zijn van hackerscollectief Anonymous, verstrekte Cunningham ook nog financiële informatie over haar voormalige collega's bij VG, wat in strijd met de wet is. Ook de collega die meehielp met het hacken is aangeklaagd. De drie verdachten kunnen tot een maximale gevangenisstraf van 26 jaar en een boete van 1,1 miljoen dollar worden veroordeeld.

Reacties (2)
27-06-2012, 13:34 door Anoniem
"De drie verdachten kunnen tot een maximale gevangenisstraf van 26 jaar en een boete van 1,1 miljoen dollar worden veroordeeld."

De kans dat die straf ook daadwerkelijk wordt opgelegd is circa 0.00% ?
28-06-2012, 09:54 door WhizzMan
"De kans dat die straf ook daadwerkelijk wordt opgelegd is circa 0.00% ?"

Je kent het rechtssysteem in de USA nog niet geloof ik. Of je doet een "plea bargain" waarbij je afspreekt jezelf schuldig te verklaren in ruil voor een "lichtere" straf en geen ellenlang en vreselijk duur proces, of je gaat een procedure in die jaren en heel veel geld aan advocatenkosten kost. Als je geen geld hebt voor die advocaat, kan je een pro-deo advocaat krijgen die meestal "te slecht" is om voor een firma te werken waar hij wel dat hoge tarief kan vangen. De kans dat je dan keihard de maximumstraf krijgt, of in ieder geval iets heel hoogs, is relatief groot. In Nederland worden er relatief weinig maximumstraffen uitgedeeld, in de USA is dat bij feitelijke uitspraken in de tientallen procenten voor de meeste misdrijven.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.