image

"Nederlandse Defensiebedrijven doelwit van aanvallen"

maandag 18 november 2013, 10:23 door Redactie, 2 reacties

Bedrijven in de Nederlandse Defensie-industrie zijn het doelwit van gerichte aanvallen, zo laten radar-specialist Thales en onderzoeksinstituut TNO vandaag in het Financieele Dagblad weten. Naast Thales zou er ook worden geprobeerd om op de netwerken van Damen Shipyards in te breken.

De aanvallers hebben het op de technologie van de bedrijven voorzien. "De netwerken van Thales Nederland worden ongelooflijk veel aangevallen", aldus Thales-topman Gerben Edelijn. "Het gaat om criminele bendes die uit zijn op onze technologie."

Spionage

Ook Henk-Jan Vink, directeur Defence Research bij onderzoeksinstituut TNO, laat weten dat er dagelijks aanvallen op "ons digitaal domein" plaatsvinden. Hij waarschuwt dat we de komende jaren rekening moeten houden met een toename van digitale spionage. FD-Redacteur Rob de Lange stelt echter dat er in het digitale verleden op zich niets groots is misgegaan.

"Mijn beeld is een beetje dat iedereen nog aan het aftasten is hoe we dit voldoende tegen kunnen gaan. Wat hebben we nodig als land om er voor te zorgen dat we ook veilig blijven? Bij Defensie vindt het kabinet dat je dat niet meer in je eentje kunt doen en vanuit de kazerne het land een beetje in de gaten kunt houden."

Reacties (2)
18-11-2013, 11:07 door Anoniem
Simpel, als je veilig wilt zijn, dan hang je niet aan internet.
Internet is een digitaal prikbord met snelwegen ertussen.
Dingen die je geheim wilt houden hang je niet op prikborden.

Nu kun je wel enveloppen gebruiken met geheimtaal en die op prikborden plakken maar iedereen kan de enveloppe pakken en proberen de geheimtaal te lezen.
18-11-2013, 13:13 door Overcome
FD-Redacteur Rob de Lange stelt echter dat er in het digitale verleden op zich niets groots is misgegaan.

Dat dachten ze bij Natanz ook. Gezien de deplorable staat van security logging en monitoring bij de meerderheid van de (zelfs high-tech) organisaties is in 9 van de 10 gevallen niet eens te beoordelen of er iets mis is op het netwerk of niet.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.