image

Nieuwe Tor Browser Bundles met gepatchte Firefox

woensdag 20 november 2013, 11:52 door Redactie, 0 reacties

Het Tor Project heeft nieuwe versies van de Tor Browser Bundle uitgebracht die een gepatchte Firefox bevatten. Via de Tor Browser Bundle kunnen gebruikers eenvoudig anoniem internetten. De software bestaat uit Firefox ESR en een programma dat verbinding met het Tor-anonimiseringsnetwerk maakt.

Door voor Firefox ESR (Extended Support Release) te kiezen hoeft het Tor Project minder rekening met nieuwe versies en features van de browser te houden. Deze versie wordt namelijk langer door Mozilla ondersteund dan de versie die de meeste consumenten gebruiken en is vooral bedoeld voor organisaties en bedrijven waar nieuwe browserfeatures niet centraal staan.

Firefox

Afgelopen vrijdag verscheen Firefox ESR 17.0.11 die een nieuwe versie van de Network Security Services (NSS) bibliotheek bevat. Een beveiligingslek in deze bibliotheek maakte het mogelijk voor een aanvaller om een buffer overflow te veroorzaken. In totaal werden vijf lekken in de NSS-bibliotheek verholpen.

Vanwege de nieuwe Firefox-versie heeft het Tor Project ook nieuwe Tor Browser Bundles uitgebracht. Het gaat om Tor Browser Bundle 2.3.25-15 en Tor Browser Bundle 2.4.18-rc-1. De nieuwe versies zijn via TorProject.org te downloaden.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.