image

Trend Micro en McAfee meest belastende Security Suites

donderdag 21 november 2013, 10:55 door Redactie, 1 reacties

De Internet Security Suites van Trend Micro en McAfee hebben de meeste impact op de prestaties van een computer, zo blijkt uit onderzoek van het Oostenrijkse testorgaan AV-Comparatives waarbij de systeembelasting van 22 Internet Security Suites met elkaar werd vergeleken.

Internet Security Suites zijn programma's voor consumenten en bieden meer opties dan alleen een traditionele virusscanner. Beveiligingssoftware staat erom bekend dat het systemen kan vertragen, maar net als met de detectie van malware zijn er ook grote verschillen in systeembelasting. AV-Comparatives besloot de prestaties van 22 Internet Security Suites te vergelijken, aangezien de systeembelasting ook een belangrijk onderdeel bij de aanschaf vormt.

"Als een product teveel systeembronnen gebruikt, raken gebruikers geërgerd en kunnen mogelijk sommige belangrijke beveiligingsmaatregelen uitschakelen of deinstalleren, of overstappen op beveiligingssoftware die het systeem minder belast", aldus AV-Comparatives.

Oude hardware

Volgens het testorgaan is het daarom belangrijk dat Security Suites niet alleen goede bescherming tegen malware bieden, maar het systeem niet belasten en de gebruikers niet in de weg zitten. Daarbij spelen gebruikers trouwens ook een rol. Oude hardware is namelijk een voorname oorzaak dat computers slecht presteren.

Naast het kiezen van een goed beveiligingspakket zijn er dan ook verschillende maatregelen die gebruikers kunnen nemen, zoals het kopen van een nieuwe computer, het installeren van meer werkgeheugen, het aanschaffen van een SSD en het gebruik van één beveiligingspakket. Daarnaast krijgen gebruikers van Windows XP of Vista het advies om naar een 64-bit versie van Windows 7 of Windows 8 over te stappen.

Test

Het testorgaan bekeek de prestaties van de 22 Internet Security Suites op een 64-bit Windows 8 Pro systeem. De software werd getest tijdens het kopiëren van bestanden, archiveren en uitpakken, encoderen en transcoderen, installeren en verwijderen van programma's, downloaden en starten van applicaties. Als laatste werd ook nog het benchmarkprogramma PC Mark 8 gedraaid. Als basis werd een computer zonder Security Suites genomen die 100 punten bij PC Mark 8 scoort.

Afhankelijk van de "zwaarste" pakketten, zoals Fortinet, McAfee en Trend Micro, gaan er 5 punten af. In het geval van echt systeemgebruik zijn de verschillen tussen de fabrikanten een stuk groter. Dan blijkt dat Avira, BitDefender, Sophos, Avast, F-Secure, Kaspersky en AVG de computer het minst belasten.

In dit overzicht eindigen Trend Micro en McAfee op de laatste plek. Aan de hand van de PC Mark score en de resultaten van het echte systeemgebruik, hebben Avira, BitDefender en Sophos de minste impact en Trend Micro en McAfee de meeste impact. Hieronder het volledige overzicht.

Image

Reacties (1)
24-11-2013, 22:59 door Anoniem
Trendmicro en McAfee behoren al jaren tot de zwaarste pakketten.Het is wel opvallend dat sommige antivirusbedrijven er maar steeds niet in slagen om de systeembelasting fors terug te dringen.En zeker als vinden en verwijderen van malware ook belabberd slecht is,volgens diverse antivirustests over een periode van een aantal jaren.Ik heb het dan over McAfee.En ook nog eens (en dat ook al jaren achtereenvolgens!) een vd duurst geprijsde pakketten aanbiedt.Dus duur,slechte malware-preventie en verwijdering en dan ook nog eens een hoge systeembelasting,wie wil er nog zo'n pakket op zn pc!? Ik niet!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.