image

Belgen van 4,5 miljoen euro bestolen via internetbankieren

donderdag 21 november 2013, 11:43 door Redactie, 0 reacties

In de eerste drie kwartalen van dit jaar zijn er in België 1467 mensen het slachtoffer van fraude met internetbankieren geworden, waarbij in totaal 4,5 miljoen euro werd gestolen. Dat komt neer op een schadebedrag van ruim 3.000 euro per slachtoffer.

Volgens Febelfin, de overkoepelende federatie voor de Belgische financiële sector, zijn bijna alle gevallen aan phishing toe te schrijven. "Een techniek waarbij criminelen de persoonlijke gegevens en bancaire codes van hun slachtoffers proberen te achterhalen. Internetbankieren is en blijft echter een veilige manier om te bankieren, op voorwaarde dat iedereen er correct gebruik van maakt", aldus de federatie.

Voor de eerste drie kwartalen van dit jaar staat de teller op 1467 fraudegevallen. Daarbij werd netto een totaalbedrag van 4,54 miljoen euro ontvreemd. Over het hele jaar 2012 werd bij 1003 fraudegevallen iets minder dan 3 miljoen euro buitgemaakt. In juli lanceerde Febelfin nog een campagne om Belgische internetgebruikers voor phishing te waarschuwen.

Image

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.