image

Symantec: privacy maakt comeback in 2014

donderdag 21 november 2013, 12:05 door Redactie, 1 reacties

Volgend jaar zullen internetgebruikers eindelijk stappen nemen om hun gegevens privé te houden en maakt privacy een comeback, zo voorspelt Kevin Haley van Symantec. Volgens Haley zijn de reeks privacyincidenten die dit jaar plaatsvonden een "wake-up call" voor mensen en bedrijven.

Het gaat dan vooral om de hoeveelheid persoonlijke informatie die internetgebruikers delen en die door iedereen verzameld wordt, "van dokter tot je sociale netwerk", aldus de beveiligingsexpert. In 2014 zal privacybescherming daardoor een feature in zowel nieuwe als bestaande producten worden. Na 2014 zal echter de discussie opgang komen of deze features daadwerkelijk de privacy beschermen.

Tor-netwerk

Verder voorspelt Haley dat volgend jaar het Tor-anonimiseringsnetwerk bij een grote groep internetgebruikers populair zal worden. Ook zullen gebruikers vaker aliassen en valse namen op sociale netwerksites gebruiken om hun privacy te beschermen. Deze verandering om niet meer de echte naam in te vullen zal door tieners worden ingezet. "Ze geven wel degelijk om hun privacy", aldus Haley. Vanwege dit nieuwe privacybesef zullen er ook nieuwe sociale netwerksites verschijnen waar gebruikers in "obscuriteit" met elkaar kunnen omgaan.

Reacties (1)
21-11-2013, 15:27 door waaromdan - Bijgewerkt: 21-11-2013, 15:36
Ook zullen gebruikers vaker aliassen en valse namen op sociale netwerksites gebruiken.

In 2014 is het fotozoeken ook verder ontwikkeld, dus je hoeft maar iemand zijn foto in te voeren en er zullen hits volgen.

Maar wel een goeie zaak dat er concurrenten van FB komen. Nu hebben social media het monopolie op gegevensbronnen en ontkennen niet eens dat ze al die privacy verkopen. Gebruikers willen maar al te graag een account. Straks kunnen ze zelfs geld gaan vragen voor elk nieuw account, bij wijze van. Doen ze niet want de omzet is toch al onbeperkt. En op lange termijn is elk opgeslagen gegevensdeeltje van iemands leven helemaal goud waard, vooral als die samenhangend blijkt met de levenslijn die commerciële partners verwachtten van de persoon.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.