image

Tor Project zoekt browserhacker en extensie-ontwikkelaar

zaterdag 23 november 2013, 18:57 door Redactie, 3 reacties

Om de software waarmee internetgebruikers anoniem kunnen internetten gebruiksvriendelijker te maken zoekt het Tor Project een browserhacker en een Firefox-extensie-ontwikkelaar. Het Tor Project onderhoudt de software waarmee gebruikers het Tor-anonimiseringsnetwerk kunnen gebruiken.

Eén van de programma's die het Tor Project aanbiedt is de Tor Browser Bundle. De bundel bestaat uit software om met het Tor-netwerk verbinding te maken en een aangepaste Firefox-versie. Voor de browser wordt nu een "browserhacker" gezocht die met de programmeertaal C++ overweg kan.

De werkzaamheden bestaan uit het implementeren van nieuwe Firefox API's en browsergedragsaanpassingen, het zoeken en verhelpen van privacyproblemen, het fixen van bugs, het reageren op beveiligingsincidenten en het samenvoegen van patches. Ook zal de browserhacker zich gaan bezighouden met het verbeteren van de verschillende Firefox en Thunderbird add-ons.

Gebruiksvriendelijker

Daarnaast is er ook nog een vacature voor een Firefox-extensie-ontwikkelaar die ervoor moet zorgen dat de verschillende extensies en de Tor-software zelf gebruikersvriendelijker en veiliger worden. Naast het schrijven van patches zal de extensie-ontwikkelaar ook de gebruikersinterface van Tor Birdy, Torbutton, HTTPS-Everywhere, Tor Launcher en een Off-the-Record plug-in van InstantBird onderhanden nemen. InstantBird zal als basis dienen voor een nieuw en veilig chatprogramma dat uiteindelijk aan de Tor Browser Bundle wordt toegevoegd.

Reacties (3)
23-11-2013, 20:53 door Anoniem
Als je browser bundles gaat verspreiden moet je wel zorgen dat die browser up to date blijft met security patches. Dat doen ze (nog) niet.
24-11-2013, 23:11 door Anoniem
Tor doet dit wel. Zodra er een nieuwe versie van de bundle uit komt gaat het tor icoon in je browser knipperen en een uitroepteken tonen. Het is dan aan jou om de laatste versie te installeren. Ook wordt je standaard naar een check pagina van Tor gestuurd en ook daar krijg je bericht dat er een update is van de bundle.
25-11-2013, 13:56 door Anoniem
Door Anoniem: Tor doet dit wel. Zodra er een nieuwe versie van de bundle uit komt gaat het tor icoon in je browser knipperen en een uitroepteken tonen. Het is dan aan jou om de laatste versie te installeren. Ook wordt je standaard naar een check pagina van Tor gestuurd en ook daar krijg je bericht dat er een update is van de bundle.

Nee, Tor is veel te laat met het ter beschikking stellen van beveiligingsupdates. Eerst waren er maandenlang geen updates, de laatste tijd is het beter, maar nog lang niet goed.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.