image

Google bespreekt beveiliging eigen Mac-vloot

zaterdag 23 november 2013, 19:23 door Redactie, 1 reacties

Begin dit jaar werden de Macs van een aantal ontwikkelaars bij Apple, Facebook en Microsoft gehackt via een Java-aanval, wat liet zien dat ook Apple-systemen met malware geïnfecteerd kunnen raken. Het incident zorgde voor een interesse in het beveiligen en beheren van Macs binnen organisaties.

Reden voor Google Security Engineer Greg Castle om te laten zien hoe Google de eigen Mac-vloot beveiligt. Castle gaf tijdens de 27ste Large Installation System Administration Conference (LISA) verschillende beveiligingstips en besprak een aantal beveiligingsmaatregelen in Mac OS X, zoals XProtect, Gatekeeper, FileVault 2, sandboxing, auditd en maatregelen om kwetsbaarheden in Java en Adobe Flash Player te voorkomen.

Met name FileVault 2, de software om systemen mee te versleutelen, is voor een Mac-vloot essentieel, stelt Castle. Daarnaast adviseert hij, niet geheel verrassend, om Google Chrome als browser te gebruiken en gevaarlijke browserplug-ins te verwijderen. De video en audio van de presentatie zijn nu online verschenen.

Reacties (1)
24-11-2013, 15:26 door Anoniem
Ik gebruik op mijn Imac,en macbookpro filevault niet.
Wel gebruik ik avast antivirus.
Verder zorg ik dat alles altijd up to date is.
Daarnaast maak ik nog gebruik van een openvpn,dat al mijn communicatie door een tunnel gaat,en nog eens sterk gecodeerd wordt.
Dus ik heb deb ik op mijn beide Macs een goede beveiling.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.