image

Telecomgiganten steunen mobiel Firefox OS

maandag 2 juli 2012, 16:05 door Redactie, 0 reacties

Het mobiele Firefox besturingssysteem dat Mozilla ontwikkelt krijgt de steun van verschillende telecomgiganten, zo laat de open source-ontwikkelaar weten. De eerste apparaten met het nieuwe mobiele besturingssysteem zullen door TCL Communication Technology (Alcatel) en het Chinese ZTE worden gemaakt. Verschillende grote telecomgiganten steunen het nieuwe besturingssysteem, zoals Deutsche Telekom, Etisalat, Smart, Sprint, Telecom Italia, Telefónica en Telenor.

Zowel het besturingssysteem als de apps draaien om HTML 5. Volgens Mozilla zullen de smartphones volledig op open webstandaarden zijn gebouwd. De eerste Firefox OS smartphones staan voor begin 2013 gepland en zullen in Brazilië verschijnen.

"De introductie van het open mobiele besturingssysteem is een voortzetting van Mozilla's missie om openheid, innovatie en mogelijkheden op het web voor zowel gebruikers als ontwikkelaars mogelijk te maken", aldus Mozilla CEO Gary Kovacs. "Als de komende jaren miljarden mensen voor het eerst online komen, is het belangrijk om een fascinerende ervaring te bieden die iedereen kan gebruiken."

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.