image

Cybercriminelen gebruiken sms-bom voor bankfraude

maandag 2 juli 2012, 17:01 door Redactie, 1 reacties

Russische cybercriminelen hebben een nieuwe manier gevonden om te voorkomen dat banken hun klanten via sms voor transacties waarschuwen. Het kan dan gaan om 'sms-alerts' als er geld op de rekening is bij- of afgeschreven. Dit soort diensten zorgen ervoor dat in het geval aanvallers via malware geld van een rekening proberen te stelen, het slachtoffer snel wordt gewaarschuwd. Om de aanvallers meer tijd te geven worden er op criminele websites diensten aangeboden die de aanvallers een sms-bom laten versturen.

De dienst verstuurt voor 17 euro 10.000 sms-berichten naar een opgegeven telefoonnummer. Het lanceren van een mobiele Denial of Service zorgt ervoor dat de waarschuwing van de bank later aankomt. "De cybercrimineel vergroot de gemiddelde tijd voordat een gehackt account wordt ontdekt", zegt Dancho Danchev van beveiligingsbedrijf Webroot.

Naast het verstoren van bankfraude is de sms-bom ook te gebruiken om de mobiele communicatie van een concurrerend bedrijf te ontregelen. ''We voorspelen dat net als MMS-, en Bluetooth-, sms-spamdiensten op de lange termijn nog populairder zullen worden als manier om frauduleuze transacties te verbergen", stelt Danchev.

Reacties (1)
02-07-2012, 19:08 door Anoniem
simpel dus, bij sms-bom meteen vanaf een ander toestel de bank bellen...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.