image

Klantendatabase goksite Racing Post gestolen

maandag 25 november 2013, 10:31 door Redactie, 2 reacties

Aanvallers hebben dit weekend de website van Racing Post gehackt en een database met klantgegevens buitgemaakt. Racing Post is een dagelijks verschijnende krant over het gokken op paardenrennen, windhondenrennen en sportwedstrijden die zowel in papieren als in digitale vorm uitkomt.

Volgens de website was het dit weekend het doelwit van een "geraffineerde en agressieve aanval", waarbij een database met klantgegevens werd gestolen. "De informatie die door de gecompromitteerde database risico loopt verschilt per klant en is afhankelijk van hoeveel informatie er tijdens de registratie is ingevuld", aldus een verklaring van Racing Post.

Het zou onder andere om gebruikersnaam, voor- en achternaam, gehashte wachtwoorden, e-mailadressen, woonadressen en geboortedata gaan. Klanten krijgen het advies om uit voorzorg hun wachtwoord op andere websites te wijzigen als ze daar hetzelfde wachtwoord van racingpost.com gebruikten. Racing Post stelt echter dat aanvallers de gecodeerde wachtwoorden niet kunnen kraken.

Reacties (2)
25-11-2013, 11:43 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
26-11-2013, 10:11 door johanw
De informatie die door de gecompromitteerde database risico loopt verschilt per klant en is afhankelijk van hoeveel informatie er tijdens de registratie is ingevuld
Daarom dus alleen het absolute minimum invullen (en dan nog liefst met fake gegevens) als je je dan toch ergens moet registreren om iets te lezen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.