image

ICANN sluit spamvriendelijke registrar Dynamic Dolphin

maandag 25 november 2013, 10:09 door Redactie, 0 reacties

ICANN, de organisatie die onder andere verantwoordelijk is voor de verdeling van IP-nummers en domeinen, heeft eindelijk de spamvriendelijke registrar Dynamic Dolphin gesloten. Dynamic Dolpin verliest de accreditatie als registrar omdat het verzweeg dat spamkoning Scott Richter de eigenaar is.

Via Dynamic Dolphin konden partijen allerlei domeinnamen registreren, inclusief privacybescherming. De registrar was nauw betrokken bij spam en cybercrime. Al in 2008 was ICANN gewaarschuwd dat Richter, die meerdere keren wegens het versturen van spam werd veroordeeld, achter het bedrijf zat. Destijds stelde ICANN dat het onduidelijk was of Richter bij de registrar was betrokken.

Overtreding

Richter was eerder ook veroordeeld wegens het kopen en verkopen van gestolen goederen, wat als een financieel misdrijf wordt gezien. De regels van ICANN stellen dat directeuren en officieren van registrars niet voor dit soort misdrijven veroordeeld mogen zijn. Tijdens een herziening van de accreditatie ontdekte ICANN dat de spamkoning eigenaar van het bedrijf was, wat inhield dat Dynamic Dolphin de regels had overtreden.

Verder had de registrar geen registratieovereenkomst met de Registered Name Holders gesloten en voldeed de registratieovereenkomst niet aan het Inter-Registrar Transfer Policy (IRTP). Dynamic Dolphin kreeg begin oktober drie weken de tijd van ICANN om de geconstateerde overtredingen op te lossen.

IT-journalist Brian Krebs meldt nu dat het hier niet aan heeft voldaan, waarop ICANN heeft besloten om de accreditatie als registrar in te trekken. Dat houdt in dat alle domeinen die bij Dynamic Dolphin geregistreerd zijn binnen 28 dagen aan een andere registrar moeten worden overgedragen.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.