image

Vrouw krijgt celstraf voor oplichting via Marktplaats

maandag 25 november 2013, 11:24 door Redactie, 3 reacties

Een 25-jarige vrouw uit Diemen is door de rechtbank in Amsterdam veroordeeld tot twaalf maanden celstraf waarvan drie maanden voorwaardelijk. Volgens de rechtbank en het Openbaar Ministerie (OM) heeft de vrouw zich schuldig gemaakt aan oplichting via Marktplaats en valsheid in geschrifte.

In een periode van tweeënhalf jaar heeft de 25-jarige Diemense via Marktplaats bijna vijftig personen voor ruim vijfduizend euro opgelicht. De vrouw bood kaartjes aan voor onder meer de Musical 'Soldaat van Oranje', een concert van Bruno Mars en Lowlands. Het geld voor de kaartjes inde de vrouw, de kaartjes werden echter nooit geleverd.

Ook verkocht ze hetzelfde digitale kaartje aan meerdere personen, zodat alleen degene die het als eerste gebruikte een geldig kaartje had. Daarnaast deed de vrouw zich voor als bonafide verhuurder van een woning en verkoper van kleding. Ook in deze gevallen inde ze geld, maar leverde ze geen woning of kleding.

Schuld

De vrouw was al vaker veroordeeld wegens oplichting, diefstal en valsheid in geschrifte. "Dat was voor haar geen beletsel om ermee door te gaan", zo laat het Openbaar Ministerie weten. Volgens de officier van justitie bekommerden de vrouw en haar vriend zich totaal niet om wat hun handelen eventueel met de slachtoffers zou doen.

Het enige belang dat de twee hadden was het afbetalen van de eigen schulden, aldus het OM. De rechtbank heeft de vorderingen van de benadeelde partijen, 49 in totaal, toegewezen en de schadevergoedingsmaatregel opgelegd. De vriend, een Diemenaar van 34 jaar, is door de rechtbank veroordeeld tot een werkstraf van 80 uur voor heling en het profiteren van de opbrengst van de oplichting.

Reacties (3)
25-11-2013, 13:13 door Anoniem
De vrouw gaat 9 maanden de cel in en haar handlanger mag 2 weekjes de afwas doen in het bejaardentehuis. Sommige uitspraken zijn onbegrijpelijk.
25-11-2013, 16:47 door Anoniem
Door Anoniem: De vrouw gaat 9 maanden de cel in en haar handlanger mag 2 weekjes de afwas doen in het bejaardentehuis. Sommige uitspraken zijn onbegrijpelijk.

We kennen de achtergrond verder niet. Misschien deed zij wel gewoon alles, en misschien had zij ook wel die schulden gemaakt die afbetaald moesten worden. Misschien was haar partner een halfzacht watje die niet tegen haar op kan. En de eerdere veroordeling stond alleen op haar naam, dus zij viel in herhaling. Misschien stond er nog wat voorwaardelijks open.

Waarom zou de vrouw niet de kwade genius van de twee kunnen zijn? Ik denk niet dat haar partner minder straf krijgt omdat de rechter zat te knikkebollen of zo.
25-11-2013, 17:30 door schele
Zo te horen had die vrouw al een hele carriere achter de rug en moest de rechter, ongetwijfeld zeer tegen zijn zin, een celstraf uitspreken. De handlanger was misschien voor het eerst gepakt en krijgt de normale straf, 80 uur schoffelen. Misdaad loont in NL.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.