image

DigiD al 100 miljoen keer gebruikt in 2013

woensdag 27 november 2013, 13:36 door Redactie, 6 reacties

Nederlanders hebben dit jaar al 100 miljoen keer hun persoonlijke DigiD gebruikt. Dat is al 25 miljoen keer meer dan in heel 2012, een stijging van meer dan 33 procent, zo laat het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijsrelaties weten. Via DigiD kunnen burgers zich bij de overheid authenticeren.

Momenteel maken bijna elf miljoen burgers gebruik van hun DigiD om in te loggen op websites van de overheid. Ruim zeshonderd organisaties bieden digitale dienstverlening met DigiD aan. Dit aantal is de afgelopen jaren aanzienlijk gestegen. Volgens het ministerie is de overheid hard op weg met het vormgeven van de kabinetsdoelstelling om de Rijksoverheid in het jaar 2017 volledig digitaal te maken.

eID-stelstel

Om steeds meer zaken digitaal te regelen is er volgens het ministerie een DigiD met een hoger zekerheidsniveau nodig dan DigiD nu kan bieden. "Om die reden onderzoekt de overheid samen met het bedrijfsleven de mogelijkheden van een stelsel van elektronische identiteiten, het eID-stelsel. DigiD krijgt hierin een plek en uitbreiding met een fysieke chipkaart waarmee burgers kunnen inloggen op het hoogst mogelijke betrouwbaarheidsniveau", zo laat het ministerie weten.

Reacties (6)
27-11-2013, 13:56 door Anoniem
Vraag me af hoelang je nog zonder kan. Want die vormgeving van die overheidsdoelstelling om de overheid "digitaal te maken" betekent vooral dat de burger ineens allerlei dingen --zoals de overheid per handgeschreven brief te woord te staan-- niet meer kan. Zoals dat altijd gaat in overheidsland. Wat mij betreft ten onrechte.

Wat je zelf doet met je eigen interne systemen moet je zelf weten, maar val de burger daar niet mee lastig. Maargoed, een overheid en de burger niet lastigvallen? Onmogelijk, meneertje.
27-11-2013, 14:41 door Anoniem
Ja je moet het wel gebruiken als je op bepaalde site's wil komen.
27-11-2013, 15:07 door Ignitem
Die 100 miljoen wordt makkelijk gehaald als je bedenkt dat om de haverklap de website van het UWV eruit klapt en mensen op een later moment opnieuw moeten inloggen.
27-11-2013, 15:11 door Anoniem
Het is ook niet verwonderlijk dat digiD meer wordt gebruikt , je moet al digiD hebben om je zorgpolis te bekijken online.
Maar het is zoals alles online te kraken en hacken, is in het verleden al gebeurd , TJA het is verplicht hé je komt er niet onderuit, maar wel klagen dat de consument moet opletten wat ze doen !!!!!!!
27-11-2013, 15:15 door Anoniem
Door Ignitem: Die 100 miljoen wordt makkelijk gehaald als je bedenkt dat om de haverklap de website van het UWV eruit klapt en mensen op een later moment opnieuw moeten inloggen.
Oh daar kan ik helemaal inkomen. Heb er nog nooit ingelogd (en dat wil ik graag zo houden), maar de paar keer dat ik er geprobeerd heb door de advertenties te bladeren... hopeloos. Gewoon zoekresultaten in een hoekje neerzetten voor later verder kijken. Oh hee sessie verlopen en begin maar he-le-maal overnieuw. Nou dag dan.

In dat licht is dit veren-in-eigen-reedt-persbericht een succesverhaal uit pure incompetentie. Nou, gefeliciteerd hoor, overheid.
27-11-2013, 20:02 door Anoniem
"Nederlanders hebben dit jaar al 100 miljoen keer hun persoonlijke DigiD gebruikt"

En hoe vaak de DigiD van iemand anders? Houden ze dat ook bij?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.