image

Dr. Smurf bekent verkoop gestolen wachtwoorden

donderdag 5 juli 2012, 10:12 door Redactie, 2 reacties

Een 23-jarige Litouwer met het alias Dr. Smurf heeft bekend inloggegevens te hebben verkocht waar grootschalige identiteitsfraude mee gepleegd kon worden. Tadas Petrauskas verkocht in 2008 39 gebruikersnamen en wachtwoorden aan een FBI-agent op het Dark Market forum. Dit forum voor cybercriminelen was in 2006 door de FBI overgenomen, dat de website vervolgens twee jaar lang gebruikte om allerlei gegevens over cybercriminelen te verzamelen.

De gegevens die Petrauskas voor 2.000 dollar verkocht, waren afkomstig van een hostingprovider die de Litouwer had gehackt. Het bedrijf bekende dat 32 van de 39 wachtwoorden iemand toegang tot de gegevens van 10.000 klanten zou hebben gegeven.

Op verschillende ja of nee vragen van de rechter antwoordde Petrauskas met volledige zinnen. "Ik heb afgelopen nacht iets gedronken", vertelde 'Dr. Smurf' de rechter. "Ik had moeite om te slapen." Naast een gevangenisstraf van mogelijk 2 tot 2,5 jaar kan de Litouwer ook de VS worden uitgezet. De rechter doet op 30 oktober uitspraak.

Reacties (2)
05-07-2012, 10:21 door Nimrod
Op verschillende ja of nee vragen van de rechter antwoordde Petrauskas met volledige zinnen. "Ik heb afgelopen nacht iets gedronken", vertelde 'Dr. Smurf' de rechter. "Ik had moeite om te slapen."

Wat heeft dit voor toegevoegde waarde?

OnTopic:

One down, a lot to go.
05-07-2012, 11:46 door Anoniem
't zou trouwens grappig zijn als alle afnemers van dit soort ongein bestaat uit polities, fbies, en andere mensen die het kopen 'zodat criminelen het niet in handen krijgen'.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.