image

Kentekencamera registreert auto bij 225 km per uur

donderdag 5 juli 2012, 10:24 door Redactie, 16 reacties

Bosch Security Systems heeft nieuwe camera's gelanceerd die kentekenplaten aan snelheden tot 225 km per uur in hoge kwaliteit kan vastleggen. De camera kan daarnaast over een afstand tot 30 meter, zelfs onder slechte lichtomstandigheden, duidelijke en leesbare beelden vastleggen. "Hierdoor is accurate voertuigherkenning mogelijk", aldus de fabrikant.

De nieuwe camera’s beschikken over een systeem dat een salvo aan infrarood licht levert en tegelijkertijd al het zichtbare licht filtert. Deze technologie maakt het mogelijk kentekenplaten te herkennen in volledige duisternis en elimineert het negatieve effect van koplampreflectie.

Verder combineren de camera's een hoogintensief pulserend infrarood licht met een extreem snelle sluiter en automatische schakeling tussen de verschillende modi om overbelichting door zonlicht of reflectie van koplampen of achterlichten te voorkomen. Hierdoor is een meer accurate automatische herkenning van kentekenplaten mogelijk.

Reacties (16)
05-07-2012, 10:27 door regenpijp
Volgens mij was een hoge sluitertijd juist niet handig bij weinig licht...
Dan zal de er wel gigantisch veel IR van dat ding afkomen.
05-07-2012, 10:29 door Anoniem
Wat heeft dit voor consequenties voor dieren die wel IR kunnen zien?
En wat voor dieren/mensen die het niet zien maar wel verwerken?
05-07-2012, 10:45 door peanuty
Door Redactie:

De nieuwe camera’s beschikken over een systeem dat een salvo aan infrarood licht levert en tegelijkertijd al het zichtbare licht filtert. Deze technologie maakt het mogelijk kentekenplaten te herkennen in volledige duisternis en elimineert het negatieve effect van koplampreflectie.

Verder combineren de camera's een hoogintensief pulserend infrarood licht met een extreem snelle sluiter en automatische schakeling tussen de verschillende modi om overbelichting door zonlicht of reflectie van koplampen of achterlichten te voorkomen.

@ Regenpijp: Gewoon de complete tekst lezen. ;)
05-07-2012, 10:47 door Anoniem
Bosch Security Systems: Big Brother Security Systems

Alle uitvalswegen zijn hier al volgehangen, mocht er eens een overvaller op het idee komen in zijn eigen auto de stad te verlaten. Handig voor het PVV van de toekomst, kunnen zien waar er een meeting van langbaarden wordt gehouden en die preventief ruimen.
05-07-2012, 10:51 door Lucas28
Dan moeten we dus een aantal IR-LEDs rondom het nummerbord plaatsen. En misschien nog twee op de plaats van de schroefjes.

Dat is in ieder geval veiliger dan harder dan 225 km p.u rijden.
05-07-2012, 10:54 door Anoniem
Niemand langzamer dan 226 op de linker baan lijkt mij de beste oplossing.
05-07-2012, 11:39 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
05-07-2012, 12:35 door eMilt
@pe0mot: Dat betrof dan waarschijnlijk een snelheidscamera welke de snelheid meet middels radar en een analoge of digitale foto maakt en daarvan wordt achteraf dan het kenteken gelezen middels beeldherkenning. Daar is dus ook altijd licht (of een flits) voor nodig. Deze Bosch camera is niet bedoeld voor snelheidsmetingen maar puur voor registratie van het kenteken. Het kan zonder zichtbaar licht werken en straalt zelf infrarood uit. Het kan met heel weinig infrarood licht toch al een goed beeld maken en de camera haalt hier zelfstandig gelijk het kenteken uit. Er komt gewoon een datastroom van kerkende kentekens uit.
05-07-2012, 13:12 door Anoniem
Interessant hoor, maar uh... wat heeft dit met informatiebeveiliging te maken?
05-07-2012, 14:00 door johanw
Op flitsservice.nl heeft iemand eens geexperimenteert met IR-absorberende verf op je kentekenplaat. In zichtbaar licht zie je er niet veel van zodat je op het oog niet meteen opvalt maar politieapparatuur ziet i.p.v. een kenteken een donkere vlek. Nadeel was geloof ik dat het niet waterbestendig was. Een hoes erover die IR absorbeerd maar zichtbaar licht doorlaat is misschien makkelijker.
05-07-2012, 14:09 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
05-07-2012, 22:13 door burne101
Door pe0mot: Wat is het merk en de limiet van de huidige systemen in NL?
In Belgie heeft iemand 280 op een camera geklokt (was een nationaal record!), welk merk was dat?
Oftewel dit bericht roept heel veel vragen op.
Het artikel gaat over ANPR (http://nl.wikipedia.org/wiki/Automatische_kentekenplaatherkenning), niet over snelheidscamera's. Antieke systemen hadden maximum-snelheden voor betrouwbare herkenning van 150 of 200 kilometer per uur, maar nu kunnen ook hardrijders in een Porsche of Ferrari niet meer aan de belastingdienst ontkomen.

Antieke, vast geïnstalleerde snelheidscamera's gebruiken twee lussen en een vaste vertraging tussen het passeren van een voertuig en het maken van een foto. Als je de achterkant van de auto flitst is bij een hoge snelheid het kenteken kleiner want de auto verder weg. Voordat het kenteken onleesbaar klein wordt moet de auto riant door de geluidsbarrière gegaan zijn. Hooguit dat in de nacht gebrek aan licht van de flitser een echte hardrijder helpt.

LASER- en RADAR-gebaseerde systemen meten tegenwoordig de afstand tot de auto, en zodra die de ingestelde waarde bereikt (30 meter, meestal) wordt er een foto gemaakt.

Mythbusters is daar een tijdje mee bezig geweest, dus kijk eens op jouwbuis.
06-07-2012, 01:58 door Anoniem
Door johanw: Op flitsservice.nl heeft iemand eens geexperimenteert met IR-absorberende verf op je kentekenplaat. In zichtbaar licht zie je er niet veel van zodat je op het oog niet meteen opvalt maar politieapparatuur ziet i.p.v. een kenteken een donkere vlek. Nadeel was geloof ik dat het niet waterbestendig was. Een hoes erover die IR absorbeerd maar zichtbaar licht doorlaat is misschien makkelijker.

IR-LEDs rond de kentekenplaat. Onzichtbaar voor het menselijk oog. Verblindend voor IR sensoren. Nog niet verboden?
07-07-2012, 12:42 door Anoniem
Is het al mogelijk om met een opensource oplossing kentekenplaaten te herkennen op je mp4/mjpeg stream camera?
07-07-2012, 18:04 door Anoniem
Waarom word er van dat boetegeld niet een aparte rijbaan voor speed duivels aangelegd, het is immers hun geld waarmee wat word gekocht ?
Voor ieder wat wils zou ik zeggen, of word het ene wezen geboren om naar het andere te luisteren ? Als dat zo is, maak het wezen dan af bij geboorte !
16-11-2012, 14:17 door Anoniem
"Voor ieder wat wils zou ik zeggen, of word het ene wezen geboren om naar het andere te luisteren ? Als dat zo is, maak het wezen dan af bij geboorte !"

Wat, en alle plezier bederven?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.