image

Mogelijk celstraf voor man die site via zoekopdracht bekladde

vrijdag 29 november 2013, 11:30 door Redactie, 0 reacties

Een Singaporese zakenman die de website van het Singaporese presidentieel paleis via een zoekopdracht bekladde hangt een gevangenisstraf van drie jaar en een boete van 10.000 Singaporese dollars (6.000 euro) boven het hoofd.

Zakenman Delson Moo, directeur van twee IT-bedrijven en een webwinkel, voerde in het zoekvenster van zijn eigen websites code in om op beveiligingslekken te testen, maar vond niets. Vervolgens gebruikte hij dezelfde code op de website van het presidentieel paleis waar die wel bleek te werken. Hierdoor kon Moo een foto van een oude vrouw plaatsen die haar middelvinger omhoog steekt met daaronder een aantal scheldwoorden.

Politie

De zakenman maakte een screenshot van de defacement en zette dit op Facebook. Moo was het voorval vergeten toen de politie twee dagen later opeens voor zijn deur stond en twee van zijn laptops meenam. Na het afgeven van een verklaring kreeg hij één van de laptops terug. Als uitleg voor zijn acties stelde Moo dat hij het lek niet had misbruikt, maar alleen testte of dit aanwezig was.

De zakenman zou de acties tegen de website samen met een 17-jarige student hebben uitgevoerd die hij via Facebook leerde kennen. Na het eerdere verhoor halverwege november zijn zowel Moo als de student gisteren door de politie aangehouden en zullen vandaag voor de rechter verschijnen.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.