image

Google erkent meer spam op YouTube door Google+

vrijdag 29 november 2013, 11:57 door Redactie, 3 reacties

De beslissing van Google om Google+ voor het reactiesysteem van YouTube te gebruiken om zo het aantal spamreacties terug te dringen blijkt juist voor meer spam te zorgen, zo geeft de zoekgigant nu zelf toe. Veel gebruikers zijn daarnaast niet blij met de integratie van Google+.

"We weten dat de spamproblemen het moeilijk maakten om het nieuwe systeem eerst te gebruiken", zo laat het YouTube Creators Team in een blogposting weten. Het nieuwe systeem was juist bedoeld om de spamproblemen met YouTube-reacties aan te pakken. Het introduceerde echter nieuwe mogelijkheden voor misbruik, zo geeft het team toe.

Om spamreacties aan te pakken zijn er daarom verschillende updates doorgevoerd, zoals een betere herkenning van foute links en ASCII-art en de weergave van lange reacties. Toch vinden veel gebruikers dat Google het gebruik van Google+ opdringt en zijn daarom een petitie op Change.org gestart, die inmiddels de 200.000 steunbetuigingen heeft gekregen.

Reacties (3)
29-11-2013, 12:07 door Anoniem
Petition by
John Doe
Arlington, TX

Maar je moet wel met je eigen naam ondertekenen ;]
29-11-2013, 15:53 door Anoniem
Tja, ben er ook niet blij mee dat Google+ nu ook op YouTube is dus ik krijg ook geen emails meer van reacties op mijn videos en dat is echt vervelend, moet ik weer telkens opnieuw inloggen, heb ik allemaal geen zin in als ik het direct op mijn telefoon kan checken als er iets binnenkomt, Ik vind YouTube echt verknald nu. Eerst die lelijke kanalen die nauwelijks aan te passen zijn, en nu weer dit...
30-11-2013, 11:16 door Anoniem
Ik heb mijn google account geheel opgezegd. GMail was het lastigste om los te laten omdat ik daar al 8 jaar gebruik van maakte. Dat heb ik gedaan door een jaar lang in de gaten te houden of er nog belangrijke mails binnenkwamen, en die dan meteen op de hoogte stellen van mijn nieuwe mail adres.
De redenen voor mijn vertrek is google's drang naar een totaal beeld van elke google gebruiker. Ze willen weten op welke sites je allemaal komt, Ze weten eerder dan jouw huisarts wat voor ziekte je hebt, ze weten eerder dan welke autodealer dan ook in wat voor auto je geïnteresseerd bent. Daarnaast weten ze exact wat voor video's je graag kijkt op youtube. En dit is allemaal nog maar het topje van de ijsberg. Ik heb allerlei maatregelen genomen om niet meer mee te werken aan de data drang van dit soort bedrijven.

Google's data is de natte droom van Napoleon, Stalin & Hitler bij elkaar. Stel je eens voor dat deze info (die noooooit gedelete gaat worden) in verkeerde handen valt.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.