image

Aanbieders Firefox-abonnement veroordeeld

vrijdag 6 juli 2012, 10:16 door Redactie, 6 reacties

In Duitsland zijn zeven mensen veroordeeld wegens het aanbieden van prijzige abonnementen voor gratis software. Het gaat om websites die mensen verleiden om voor abonnementen te betalen om gratis software te gebruiken. De websites zouden met name Duitse Firefox-gebruikers een doorn in het oog zijn. De Duitse autoriteiten besloten uiteindelijk tot actie over te gaan. Onlangs werden zeven webmasters voor het beheren van dit soort websites wegens fraude veroordeeld.

De rechtszaak kon worden aangespannen omdat de webmasters het handelsmerk van Mozilla en andere bedrijven schonden. Mozilla leverde daarnaast het bewijsmateriaal voor de openbare aanklager om de zaak rond te krijgen. "We hopen dat dit het internet een veiligere plek maakt voor mensen die Firefox en andere gratis software willen downloaden", zegt Mozilla's Michael Coates.

Reacties (6)
06-07-2012, 11:41 door Anoniem
Waarom mag zuks voor betaalde software dan wel?
06-07-2012, 11:49 door Wim ten Brink
Mooi dat het aangepakt wordt maar of het verboden is? FireFox wordt namelijk deels onder een Creative Commons licentie verspreidt. Alle Mozilla software is open-source en gratis. Maar open source verbiedt anderen niet om dezelfde software te verkopen, zolang ze maar handelen binnen de licentie van Mozilla. Het is niet verboden Firefox gewoon te koop aan te bieden zolang je de klanten maar duidelijk maakt dat ze betalen voor gratis software. Je zou kunnen voorstellen dat deze bedrijven in ruil voor die betalingen extra diensten verlenen zoals support bij installeren en in het algemeen.

Maar vind het persoonlijk gewoon een vorm van oplichting. Ik betwijfel alleen of het echt niet is toegestaan.
06-07-2012, 13:44 door Anoniem
Door WorkshopAlex: Maar vind het persoonlijk gewoon een vorm van oplichting. Ik betwijfel alleen of het echt niet is toegestaan.
Specifiek met mozilla is er nog het firefox logotje, wat trademarks en dat andere soortgelijke zooi wat dit specifieke geval inderdaad illegaal maakt. Indien ze iceweasel hadden gebruikt had het in principe geen criminele actie geweest.
06-07-2012, 19:18 door Morbius
Door WorkshopAlex: Het is niet verboden Firefox gewoon te koop aan te bieden zolang je de klanten maar duidelijk maakt dat ze betalen voor gratis software.

Je hebt gelijk, maar dat doen ze natuurlijk weer niet.
07-07-2012, 05:00 door Anoniem
Zo is vandaag ook de site belasting.nl.telefoon.nl uit de lucht gehaald, waarschijnlijk omdat ze €0,80 / minuut vroegen om je door te verbinden met de GRATIS belastingtelefoon...

Blij dat die abuse-mailtjes goed aankomen in Duitsland (waar die shizzle gehost werd)
08-07-2012, 13:17 door Skizmo
Door Anoniem: Waarom mag zuks voor betaalde software dan wel?
En nu in het nederlands...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.