image

Politie arresteert vrouw wegens cyberstalking

vrijdag 6 juli 2012, 10:26 door Redactie, 1 reacties

De Brabantse politie heeft gisteren een 40-jarige vrouw uit Etten-Leur aangehouden op verdenking van cyberstalking. Haar ex, een 47-jarige man uit Roosendaal, deed aangifte en maakte meldingen van het zeer stelselmatig lastig vallen door de vrouw. Ze stuurde hem op sommige dagen tientallen sms'jes en stuurde berichten met lasterlijke inhoud naar bekenden van de man.

Ook zou de vrouw verhalen met leugens over haar ex via sociale netwerken op internet verspreiden, aldus de man. De politie hield de vrouw in haar woning aan nadat ze, ondanks meerdere oproepen, niet op het politiebureau was verschenen voor verhoor. Ze is nu voor verhoor op het politiebureau ingesloten.

Reacties (1)
06-07-2012, 11:57 door Anoniem
Klinkt meer als "politie arresteert vrouw wegens laster en stalking". Dat er componenten als sms en social media als middel bij betrokken zijn lijkt mij, mede gezien de berichtgeving van de poltite zelf, in dit geval niet de aanleiding of denkrichting voor verdachtmaking. Sterker nog, het valt niet eens onder een wet computercriminaliteit. Waarom maakt security.nl er op eigen houtje de denkrichting cyberstalking van? Als iemand mij lastig valt met stalking met behulp van een auto, noemen we het dan plots ook "mobielestalking"?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.