image

Medisch centrum waarschuwt 90.000 patiënten na malware

maandag 2 december 2013, 11:52 door Redactie, 4 reacties

Een medisch centrum in Seattle heeft 90.000 patiënten gewaarschuwd nadat een computer met patiëntgegevens door malware geïnfecteerd raakte. Een werknemer van het UW Medical Center in Seattle opende een e-mailbijlage die malware bevatte.

De kwaadaardige software infecteerde de computer, waar de gegevens van 90.000 patiënten op stonden. Het gaat om namen, medische dossiernummers, adresgegevens, telefoonnummers, datum van behandeling, rekeningen, Social Security Nummers en geboortedata.

De malware werd de volgende dag door het personeel van het medisch centrum ontdekt, waarna er maatregelen werden genomen. Het centrum denkt dat de malware het niet op de patiëntgegevens had voorzien. Toch zullen alle klanten worden ingelicht. Daarnaast is de FBI ingeschakeld om onderzoek naar de infectie te doen.

Reacties (4)
02-12-2013, 13:51 door Anoniem
Wachten op gerichte malware die het "landelijk schakelpunt"-EPD-dat-geen-EPD-mag-heten gericht achternagaat. Er waren hoeveel? Iets van drieendertigduizend toeganspashouders. Dat is dan dus ongeveer drieendertigduizend peecees die door infectie een leuke toegangsweg naar gevoelige informatie van, oh, iedereen die nu tegen beter weten in aan het EPD "geholpen" wordt zonder daar feitelijk nog veel over te zeggen te hebben. Kans van een op de 33000 dat het misgaat? Eerder omgekeerd. Geen wonder dus dat het zelfs de eerste kamer wat te gortig werd. Maar heeft dat geholpen? Nee natuurlijk niet. Zo rolt politiek "verantwoordelijk" Nederland.
02-12-2013, 17:09 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
02-12-2013, 18:10 door Anoniem
Door Redactie: Het centrum denkt dat de malware het niet op de patiëntgegevens had voorzien. Toch zullen alle klanten worden ingelicht.
Als de malware het niet op de patiëntgegevens had voorzien, waarop dan wel? Het centrum denkt... duh. Het centrum dacht vast ook dat de patiëntgegevens wel veilig waren. (Foutief gedacht dus.) Men denkt van alles maar weet des te minder!
Het is natuurlijk netjes om de getroffen klanten in te lichten, al is dat dan wel zoiets als mosterd na de maaltijd want eenmaal gestolen kan niet meer ongestolen worden gemaakt!
Hij gaat lekker zo! ;-(
04-12-2013, 09:28 door Mysterio
Door Ubuntu: windows hoort niet thuis in ziekenhuizen en kerncentrales
90.000 patiëntgegevens horen niet op een werkplekcomputer te staan. Ongeacht het OS.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.