image

Mozilla noemt adblocker Firefox-extensie van de maand

dinsdag 3 december 2013, 12:19 door Redactie, 5 reacties

Mozilla heeft een extensie die advertenties en webtrackers op internet blokkeert tot Firefox-extensie van de maand uitgeroepen, iets waar websites en adverteerders niet blij mee zullen zijn. De extensie heet "Bluhell Firewall" en omschrijft zichzelf als een lichtgewicht adblocker en tracking/privacybeschermer.

De Bluhell-extensie, die al 35.000 gebruikers heeft, onderscheidt zich van andere adblockers door de kleine omvang. Soortgelijke extensies zijn rond de 700KB groot, terwijl Bluhell Firewall slechts 30KB is. Dit is volgens de ontwikkelaar mogelijk doordat de extensie vijf vaste regels gebruikt voor het blokkeren van webtrackers en advertenties.

Surfervaring

Het grote aantal extensies en uitbreidingen is volgens Mozilla één van de voornaamste redenen waarom Firefox zo populair is. Elke maand zet de browserontwikkelaar een speciale add-on in de schijnwerpers. Deze maand is dat Bluhell Firewall. "Surf sneller op internet door vervelende webronnen via de Bluhell Firewall te blokkeren", stelt Mozilla's Amy Tsay.

Veel websites en advertentiebedrijven klagen echter over het gebruik van adblockers, waardoor bezoekers geen advertenties te zien krijgen en de inkomsten teruglopen. Volgens één onderzoeksbureau zou in 2018 dertig procent van de internetgebruikers advertenties blokkeren.

Reacties (5)
03-12-2013, 22:57 door Anoniem
Graag link naar de benoeming van Firefox-extensie van de maand.
Bluehell overigens alweer gedeïnstalleerd - niet afdoende genoeg - en terug naar ABP.
04-12-2013, 08:47 door Mysterio
Door Anoniem: Graag link naar de benoeming van Firefox-extensie van de maand.
Als je nou in Firefox naar de Add-onbeheerder gaat en dan klikt op Add-ons verkrijgen, dan zie je welke add-on er add-on van de maand is. Nu ga ik geen add-on meer typen... wat een draak!
04-12-2013, 11:25 door Anoniem
@Mysterio
Add-ons manager en Get add-ons is bij elke FF gebruiker bekend. Zelf wel gekeken? Niet dus. Niet zomaar wat mysterioos schrijven in het vervolg.
In het stuk hierboven geeft de link onder "stelt" wat meer info.
04-12-2013, 15:01 door Mysterio
Door Anoniem: @Mysterio
Add-ons manager en Get add-ons is bij elke FF gebruiker bekend. Zelf wel gekeken? Niet dus. Niet zomaar wat mysterioos schrijven in het vervolg.
Klik even met me mee als je wilt. In Firefox klik ik op dat oranje Firefox knopje linksbovenin en vervolgens klik ik op Add-ons. Dan opent er een nieuw tabblad met verschillende koppen, waar bovenaan staat: Add-ons verkrijgen. Klik je daar op dan zie je heel blij bovenaan staan: Mozilla's Keuze van de Maand!

In tegenstelling tot de link in het artikel (die de eerste anoniem blijkbaar over het hoofd zag) zie je daar elke maand waar de keus op gevallen is.

Ik vraag me af wat er mysterieus is aan mijn uitleg aangezien je zelf aangeeft dat elke Firefox gebruiker hier bekend mee is?
27-12-2013, 00:38 door Anoniem
@Mysterio
Mocht je dit nog lezen. Ik had een Engelstalige versie FF zonder "choice" of i.d.
Nederlandstalige versie inmiddels gezien met inderdaad...
What's in a name Mysterio?

Excuses !
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.