image

NSA wil real-time meldplicht voor bedrijven en ISP's

dinsdag 10 juli 2012, 10:44 door Redactie, 6 reacties

Het Amerikaanse National Security Agency (NSA) wil dat bedrijven verdacht netwerkverkeer en succesvolle inbraken op het bedrijfsnetwerk in real-time aan de inlichtingendienst rapporteren. Overheidsinstanties zouden de informatie nodig hebben om ook anderen te kunnen beschermen. "Als de kritieke infrastructuur gemeenschap door iets wordt aangevallen, moeten ze het ons met de snelheid van het netwerk vertellen", aldus Keith B. Alexander, hoofd van de NSA en het Cyber Command.

"Daarbij is het niet nodig dat de overheid hun e-mail leest, of jullie e-mail, om dat te doen", zo liet Alexander tijdens een speech in het American Enterprise Institute weten.

Wetgeving
Volgens de cybergeneraal moeten private bedrijven beter met overheidsdiensten samenwerken, wat vanwege privacyzorgen niet gebeurt. "We kunnen als land de burgerrechten en privacy en cybersecurity beschermen. We kunnen het niet alleen, maar ik vind dat het iets is dat we moeten doen", ging Alexander verder.

Hij riep politici op om haast te maken met het goedkeuren van de cybersecuritywetgeving die nu door het Amerikaanse Congres wordt behandeld. Door het gebrek aan wetgeving zou op dit moment de grootste "overdracht van welvaart in de geschiedenis" plaatsvinden.

Reacties (6)
10-07-2012, 11:15 door Anoniem
En de controle door de overheid is compleet....
10-07-2012, 11:26 door Anoniem
Het risico van de NSA binnen halen, lijkt me vele male groter dan dat van verdacht netwerkverkeer.
10-07-2012, 12:23 door spatieman
hallo NSA, iemand in china heeft zojuist een scheet gelaten !!
10-07-2012, 18:47 door Pastafarist
He who sacrifices freedom for security deserves neither. - Benjamin Franklin
10-07-2012, 20:04 door Anoniem
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.- Benjamin Franklin
11-07-2012, 16:54 door Nerd
Nah, daarmee weten ze of hun eigen aanvallen worden gedetecteerd, en kunnen ze hun methodes aanpassen. Dat ze daarmee ook leren van anderen is ook meegenomen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.