image

FBI: criminelen stelen 1,2 miljoen euro via e-mailaanval

dinsdag 3 december 2013, 17:26 door Redactie, 1 reacties

De FBI waarschuwt bedrijven voor een e-mailaanval waarmee criminelen al 1,65 miljoen dollar (1,2 miljoen euro) hebben gestolen. De aanval is een variant op de bekende "Man-in-the-Middle-aanval" en wordt "Man-in-the-E-mail" genoemd. Tenminste drie bedrijven zouden als zijn gedupeerd.

De getroffen bedrijven dachten met bekende leveranciers in China te communiceren. In werkelijkheid werden de e-mails van zowel de Amerikaanse bedrijven als de Chinese leveranciers door de criminelen onderschept en vervolgens vervalst, waarbij de criminelen zich voor beide bedrijven uitgaven.

In de vervalste e-mails werden de Amerikaanse bedrijven gevraagd om de betalingen vanwege een zogenaamde audit naar een nieuw rekeningnummer over te maken. De vervalste e-mails bleken vanuit Nigeria en Zuid-Afrika te zijn verstuurd. De FBI waarschuwt dat zowel afnemers als leveranciers door de scam getroffen kunnen worden.

Gratis webmail

Bedrijven krijgen dan ook het advies om andere communicatiekanalen te gebruiken, zoals de telefoon, en grote transacties te verifiëren. Ook het gebruik van digitale handtekeningen wordt aangeraden. "Vergeet niet dat dit niet met webmailaccounts werkt en sommige landen het gebruik van encryptie verbieden of beperken", aldus het advies van de Amerikaanse opsporingsdienst. Verder wordt het gebruik van gratis webmail afgeraden.

Reacties (1)
03-12-2013, 19:31 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.