image

China wil langere ondersteuning Windows XP

woensdag 4 december 2013, 12:59 door Redactie, 1 reacties

De Chinese autoriteiten hebben Microsoft gevraagd om Windows XP langer te blijven ondersteunen, omdat Chinese Windowsgebruikers anders grote risico's zullen lopen als de ondersteuning van het besturingssysteem volgend jaar stopt.

Volgens StatCounter wordt Windows XP door de helft van de Chinese internetters gebruikt. Het werkelijke aantal ligt mogelijk zelfs nog hoger, omdat de meetbureaus StatCounter en Net Applications het belang van China anders meewegen, waarbij Net Applications China meer gewicht geeft. Op 8 april 2014 stopt Microsoft de ondersteuning van Windows XP, waardoor er geen beveiligingsupdates meer verschijnen.

Volgens het Copyright Bureau van de Chinese overheid laat Microsoft gebruikers risico lopen als het bedrijf de ondersteuning niet verlengt, zo meldt het Chinese TechWeb. Daarnaast werd Microsoft ook gevraagd om Windows 7 te blijven verkopen. Microsoft heeft nog niet gereageerd, maar liet eerder al weten dat het niet van de deadline zal afwijken.

Reacties (1)
21-12-2013, 12:24 door Anoniem
Tja, ook in Europa zijn er nog heel wat XP-gebruikers. Oudere toestellen kunnen immers niet zonder meer overschakelen naar Windows 7 (of 8) en zullen dus verder blijven werken op XP met alle veiligheidsrisico's van dien. Overschakelen naar een lichte versie van Ubuntu zou een optie zijn voor deze gebruikers, maar wellicht zullen de meeste deze overstap toch niet doen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.