image

Chinezen gearresteerd wegens Bitcoin-scam

woensdag 4 december 2013, 12:32 door Redactie, 1 reacties

De Chinese autoriteiten hebben drie mannen gearresteerd die een online Bitcoin-beurs genaamd GBL exploiteerden en er met de Bitcoins van hun klanten vandoor gingen. De beurs werd op 27 mei van dit jaar gelanceerd en maakte het mogelijk voor klanten om in de digitale valuta te handelen.

De beurs, die tot één van de grootste in China behoorde, wist in de paar maanden dat die actief was 4500 geregistreerde gebruikers te krijgen. Eind oktober verdween de beurs opeens, waarbij er een bericht van een hacker op de pagina was geplaatst. Ook de beheerders waren plots verdwenen, alsmede de Bitcoins van klanten.

In totaal zou er voor 3 miljoen euro aan Bitcoins zijn gestolen. Vorige maand wisten de Chinese autoriteiten de drie beheerders van de beurs aan te houden. Het gaat om Chinese mannen van 24, 29 en 33 jaar oud, zo is nu bekend geworden.

Reacties (1)
04-12-2013, 23:08 door waaromdan
De beurs, die tot één van de grootste in China behoorde

Ik snap het motief van de daders hier niet echt:
3 miljoen euro. Veel geld ja. Maar dat zou die populaire website op lange termijn (maar binnen niet al te lange tijd) toch ook wel aan advertenties en sponsoringdeals opgeleverd hebben? Die gasten waren slim genoeg. Maar nee ze kiezen voor het snelle geld.

Ja, Bitcoins zijn de laatste tijd flink in waarde gestegen, en mogelijk is de portie gestolen coins over een tijdje nog veel meer waard dan nu (alhoewel de waarde fluctueert sterk, en die vele scams het bestaansrecht van de Bitcoin op de lange termijn behoorlijk aantast).
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.