image

"Belgacom worstelt met malware op routers"

woensdag 4 december 2013, 13:52 door Redactie, 4 reacties

De Belgische telecomprovider Belgacom heeft nog altijd niet alle malware van de routers bij het dochterbedrijf BICS verwijderd, zo laten bronnen tegenover de Belgische krant De Tijd weten. In september kondigde Belgacom aan dat het malware op het interne netwerk had ontdekt.

Ook zou een router van het dochterbedrijf BICS (Belgacom International Carrier Services) zijn aangepast. BICS verzorgt internationale carrierdiensten. Uit documenten van klokkenluider Edward Snowden zou blijken dat de aanval door de Britse inlichtingendienst Government Communications Headquarters (GCHQ) was uitgevoerd.

Actieplan

Bronnen vertellen De Tijd dat er niet één router was aangepast, zoals eerst werd beweerd, maar dat meerdere apparaten zijn getroffen. Ook zou de aangetroffen malware veel lastiger te verwijderen zijn dan gedacht. "We voeren een actieplan uit waarbij we de routers waar nog restanten van de hacking op zitten, isoleren en opruimen. Maar dat vergt tijd", zegt Belgacom-woordvoerder Jan Margot.

Reacties (4)
04-12-2013, 14:02 door Anoniem
Is het bekend welk merk apparatuur van malware voorzien is? Daar ben ik wel benieuwd naar. Uiteraard zal elk merk wel kwetsbaarheden hebben maar b.v. een Cisco en Huawei zijn op gebied van veiligheid volgens mij wel verschillend.
04-12-2013, 14:10 door Mysterio
Uiteraard gaat daarna de rekening naar de Britse overheid. Toch?
04-12-2013, 17:10 door vimes
Door Mysterio: Uiteraard gaat daarna de rekening naar de Britse overheid. Toch?
Dat was ook mijn eerste gedachte. Wel jammer dat de britse regering het gewoon weer via de belasting bij de burger gaat innen. Welliswaar de britse burgers, maar die hebben die spionage waarschijnlijk ook niet gewild.
04-12-2013, 21:13 door Anoniem
Ik begrijp niet dat Europa de Britten hiervoor niet keihard aanpakt.
Al de informatie die ze hier buitmaken gaat direct naar de USA en van daar uit waarschijnlijk ook naar Israël.

Geef ze gewoon de keuze, stoppen met spioneren of uit de Europese Gemeenschap gezet worden.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.