image

Duitse politie arresteert mensen wegens Bitcoin-botnet

woensdag 4 december 2013, 15:38 door Redactie, 2 reacties

De Duitse politie heeft twee mensen aangehouden wegens het verspreiden van malware waarmee voor meer dan 700.000 euro aan Bitcoins werd gegenereerd. De malware die de verdachten zouden hebben verspreid gebruikte de rekenkracht van besmette computers om Bitcoins te "delven".

Bitcoin is een virtuele munteenheid waarvan de 'munten' worden berekend, ook wel mining genoemd. Het minen of delven van Bitcoins vereist de nodige rekenkracht. Botnets, die vaak uit vele duizenden computers bestaan, zijn daardoor een ideaal platform voor het delven van de digitale valuta, waarvan de waarde de afgelopen week explosief steeg.

Er is dan ook allerlei malware in omloop die computers naar Bitcoins laat delven. De nu aangehouden personen zouden bestaande malware hebben aangepast en die hebben gebruikt om een botnet van besmette computers op te zetten. Naast het beheren van een Bitcoin-botnet worden de aangehouden personen ook verdacht van copyrightschending en het verspreiden van pornografie.

Reacties (2)
04-12-2013, 16:25 door Anoniem
Delven van Bitcoins via een botnet is inefficiënt doordat de meeste computer gebruikers hun grafische kaart niet goed configureren. Daardoor kan het botnet niet optimaal gebruikt wordt.
04-12-2013, 18:14 door Anoniem
Door Anoniem: Delven van Bitcoins via een botnet is inefficiënt doordat de meeste computer gebruikers hun grafische kaart niet goed configureren. Daardoor kan het botnet niet optimaal gebruikt wordt.
Je haalt niet de optimale kracht uit het aantal computers nee, echter daar maakt een botnet zich geen zorgen om omdat de gebruikte resources niet jou eigen resources zijn. Wanneer je dus met een relatief lage tijdsinvestering een botnet op weet te zetten, dan ga je met je eigen resources (tijd) efficient om. of je dan efficient omgaat met de resources van het slachtoffer is dan niet relevant meer.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.