image

Man krijgt 6,5 jaar cel wegens phishing

woensdag 11 juli 2012, 12:09 door Redactie, 0 reacties

In Groot-Brittannië is een 27-jarige man veroordeeld tot een gevangenisstraf van 6,5 jaar wegens een omvangrijke phishingaanval op studenten. Damola Clement Olatunji stuurde e-mails naar studenten dat ze hun studentenlening konden uitbreiden. Hiervoor moesten de studenten hun gegevens op een nepsite invullen. Met deze gegevens wist Olatunji grote bedragen van de bankrekening te stelen, variërend van 1200 tot 6000 euro per keer.

Op de computer van Olatunji werden de inloggegevens van meer dan 1.300 studenten gevonden. In totaal wist hij 385.000 euro te stelen. Een poging om 200.000 euro over te maken mislukte. De man was ook bij een andere fraude betrokken, waarbij er 95.000 euro van klanten van de Halifax Bank was gestolen.

In juni werd de 26-jarige Amos Njoroge Mwangi voor een soortgelijke scam al tot een gevangenisstraf van 3,5 jaar veroordeeld. Er is geen bewijs dat de twee mannen samenwerkten, wel wisten ze allebei een groot aantal studenten op te lichten. Op de computer van Mwangi werden verschillende computerprogramma's ontdekt waarmee hij phishingmails kon bouwen en valse websites registreren, aldus de Metropolitan Police. In totaal werd er via deze phishingaanvallen voor 1,9 miljoen euro gestolen.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.