image

Politie arresteert vrouw wegens oplichting via internet

donderdag 5 december 2013, 15:06 door Redactie, 0 reacties

De politie heeft een 26-jarige vrouw uit Roermond op verdenking van grootschalige oplichting via internet aangehouden. Meerdere mensen hadden bij de Roermondse politie aangifte gedaan dat hun adressen valselijk werden gebruikt als bezorgadres voor niet door hen bestelde goederen.

De verdachte bestelde online onder valse naam goederen zoals kinderwagens, huishoudelijke spullen en bankstellen en liet die vervolgens op willekeurige locaties bezorgen. De vrouw hield in de gaten op welk tijdstip de goederen werden geleverd en nam de spullen dan zogenaamd voor de bewoners in een bepaalde wijk in ontvangst.

Hierdoor kreeg de vrouw de spullen in bezit en kwam de betaling bij andere personen terecht. Een deel van de goederen werd door haar vervolgens weer via Marktplaats verkocht. De politie is de vrouw door onderzoek op het spoor gekomen en heeft haar woensdag aangehouden.

Eerder

De werkwijze van de vrouw lijkt erg op die van een 22-jarige vrouw uit Den Haag, die samen met een andere vrouw voor 50.000 euro aan goederen bij webshops bestelde. De 22-jarige vrouw werd in juni van dit jaar tot een gevangenisstraf van 9 maanden veroordeeld, waarvan 6 maanden voorwaardelijk.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.