image

94% Britse organisaties gebruikt Windows XP

donderdag 5 december 2013, 15:37 door Redactie, 5 reacties

Bij nog 94% van de Britse organisaties, zowel in de private als publieke sector, worden nog computers met Windows XP gebruikt, zo blijkt uit onderzoek dat in opdracht van VMware en Dell werd uitgevoerd. Onderzoekers interviewden in oktober 250 IT-beslissers.

Daaruit bleek dat slechts 6% van de organisaties alle systemen naar een nieuwer besturingssysteem had gemigreerd. Op 8 april 2014 stopt Microsoft met de ondersteuning van Windows XP. Hoewel zeer grote ondernemingen speciale onderhoudscontracten kunnen afsluiten, zullen de meeste organisaties en bedrijven na het verlopen van de deadline geen beveiligingsupdates meer ontvangen.

34% van de ondervraagde IT-beslissers is er van overtuigd dat ze de deadline zullen halen. 35% is verre van klaar en 20% is pas halverwege, en zal het migratietraject pas afronden nadat Microsoft de ondersteuning heeft beëindigd.

Applicaties

Het gebruik van bedrijfskritieke applicaties is een voorname reden waarom Windows XP nog wordt gebruikt. Gemiddeld gebruikten de organisaties van de IT-beslissers 24 belangrijke bedrijfsapplicaties die alleen op XP werken. Het gaat dan om applicaties voor financiën (58%), ERP (39%) en CRM (26%).

Reacties (5)
05-12-2013, 16:03 door schele
Jaja, 250 "beslissers". En als ik het zo lees is 1 pc ergens ondergedoken in een serverhok die toevallig nog draait op XP al genoeg om onder die 94 procent te vallen.

100% van de organisaties in Europa gebruikt iPhone.
Ook Android, Windows PHone etc maaaar ook iPhone. Hoppa, press release.
05-12-2013, 20:02 door Anoniem
@schele:
Precies mijn gedachte. "94% Britse organisaties heeft nog wel een PC met Windows XP"
05-12-2013, 22:00 door Anoniem
Het gebruik van bedrijfskritieke applicaties is een voorname reden waarom Windows XP nog wordt gebruikt. Gemiddeld gebruikten de organisaties van de IT-beslissers 24 belangrijke bedrijfsapplicaties die alleen op XP werken.
Ik heb best vaak mensen hoog op horen geven hoe goed Microsoft met backwards compatibility is. Ik ben zelf qua IT opgegroeid in een IBM-mainframe-omgeving, waar ik tot ik dat wereldje verliet in 2008 gewend was dat (hoewel verre van wenselijk) programma's uit de jaren '60 waarvan de broncode verloren was gegaan (dus zonder hercompileren) nog op de nieuwste versies van hardware en besturingssysteem konden draaien. Dát is pas een serieus commitment aan continuïteit en stabiliteit door een leverancier.

Natuurlijk is er meer dan genoeg aan te merken op die mainframes, ze vertegenwoordigen een behoorlijk archaïsche benadering van hoe je computersystemen inricht en gebruikt, maar vanuit het perspectief van de continuïteit die dat platform biedt vind ik menig ander platform, inclusief Windows, een opgewonden wildwestverhaal.

Microsoft, ik vind het terecht dat je een 12 jaar oud besturingssysteem niet meer ondersteunt. Maar denk je nou echt geschikt voor bedrijfsapplicaties te zijn als applicaties van slechts 12 jaar oud niet meer ondersteund worden in de laatste versie van je besturingssysteem? Je hebt een concurrent die je daarin met een factor 4 overtreft. Als bedrijven veel ontwikkelcapaciteit kwijt zijn aan het bijbenen van wijzigingen die de OS-leverancier doorvoert kunnen ze die capaciteit niet in de voor de eigen bedrijfsvoering benodigde functies steken, en dat maakt automatisering duurder dan nodig. Total Cost of Ownership, weet je wel? Na de zoveelste hype besluiten ze dat ze er niet zijn om als klant voor de grillen van hun leverancier te ontwikkelen en stoppen ze met opgewonden achter het nieuwse van het nieuwste aanhollen. Dáárom blijven zoveel bedrijven op XP hangen.
05-12-2013, 22:47 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
06-12-2013, 09:52 door SPlid
Beste anoniem 22:00 , ik heb dezelfde achtergrond ... ben het wat betreft stabiliteit en continuiteit het dan ook 100% met je eens.
Wat ik me afvraag:
Microsoft heeft onder windows 7 de mogelijkheid een soort XP te draaien om programmatuur te ondersteunen die niet draait op W7. Wordt dit ook niet meer ondersteund ?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.