image

Bank krijgt 39 miljoen dollar vergoed na cyberroof

vrijdag 6 december 2013, 14:31 door Redactie, 0 reacties
Laatst bijgewerkt: 06-12-2013, 17:49

De Omaanse Bank van Muscat die dit jaar het slachtoffer van een cyberroof werd waarbij criminelen ruim 39 miljoen dollar buitmaakten, krijgt het geld van de verzekering vergoed, zo laat de bank via Facebook weten. De "overval" op de bank vond in februari van dit jaar plaats.

Cybercriminelen wisten op 19 februari van dit jaar een creditcardverwerker te hacken die ook transacties verwerkte voor debitcards die door de Bank van Muscat waren uitgegeven. Debitcards worden onder andere door bedrijven gebruikt voor het betalen van personeel en kunnen van tevoren worden opgeladen met een bepaald bedrag.

Nadat de criminelen toegang tot het netwerk hadden gekregen, werd de opnamelimiet van de kaarten verwijderd. Vervolgens werd het leger van katvangers ingezet om het geld via de vervalste bankpassen op te nemen. In een periode van 10 uur tijd vonden er in 24 landen zo'n 36.000 frauduleuze transacties plaats, waarbij zo'n 39 miljoen dollar via geldautomaten werd opgenomen.

Vergoeden

De verzekeringsmaatschappijen van de bank hebben nu aangekondigd het gestolen bedrag te zullen vergoeden. De bank zegt zelf de afgelopen maanden verschillende stappen te hebben genomen om het buitgemaakte geld terug te krijgen. In deze zaak werden onlangs nog een Haagse vrouw en haar zoon in Duitsland tot gevangenisstraffen van vier jaar veroordeeld.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.