image

Microsoft negeert Chinees verzoek tot langere XP-support

maandag 9 december 2013, 13:48 door Redactie, 3 reacties

Microsoft is niet van plan om de support van Windows XP te verlengen, zoals de Chinese autoriteiten onlangs hadden gevraagd. Windows XP is nog altijd het meest gebruikte besturingssysteem in China en de angst bestaat dat zowel bedrijven als gebruikers een groot risico lopen als Microsoft de support stopt.

Het Copyright Bureau van de Chinese overheid had Microsoft dan ook gevraagd om Windows XP na 8 april 2014, als de laatste reguliere beveiligingsupdates verschijnen, te blijven ondersteunen. Die langere ondersteuningsperiode gaat er niet komen.

Levenscyclus

"Elk Windowsproduct heeft een levenscyclus, dat begint als het uitkomt en stopt als het niet meer wordt ondersteund. Voor Windows XP duurde dit meer dan een decennium. Klanten kunnen nog steeds Windows XP blijven gebruiken, maar zullen na 8 april 2014 geen nieuwe beveiligingsupdates meer ontvangen", aldus een woordvoerster tegenover Windowswatcher Mary Jo Foley.

Microsoft stelt dat het "toegewijd" is om Chinese eindgebruikers, bedrijven en overheidsinstanties te helpen bij het upgraden naar een moderner besturingssysteem dat beter tegen beveiligingsdreigingen is beschermd.

Reacties (3)
09-12-2013, 18:24 door Anoniem
"Microsoft stelt dat het "toegewijd" is om Chinese eindgebruikers, bedrijven en overheidsinstanties te helpen bij het upgraden naar een moderner besturingssysteem dat beter tegen beveiligingsdreigingen is beschermd."

Ook als dat van een andere fabrikant komt?
10-12-2013, 11:59 door Tubamaniak
Hoeveel gebruikers telt Mickeysoft in China ? Wat gebeurt er met Mickeysoft wanneer die gebruikers allemaal voor Linux gaan kiezen. Zou 600 miljoen gebruikers een goede inschatting zijn op 1,5 miljard inwoners ? Of ben ik nog te progressief ?
Ik zou me als Microsoft eens goed achter de oren krabben en overwegen XP support door te zetten en gedurende deze verlengde support maar eens hard aan het werk gaan klanten/gebruikers om te zetten naar een nieuw OS vóór ze eerst de deur uit te jagen ! Want blijkbaar is de marketing voor het nieuwe product geheel of gedeeltelijk mislukt en zien gebruikers geen nut en noodzaak om over te schakelen.
16-12-2013, 17:30 door Anoniem
Tjongejonge, 11 jaar support is echt wel de max hoor. Er is geen enkel denkbaar systeem, ook Linux LTS versies welke langer dan 7 jaar support hebben. Ben absoluut geen Microsoft fan maar in 2014 mag je wel eens naar een nieuw modern systeem gaan als je nog op een systeem draait uit de vorige eeuw.

En natuurlijk ondersteund Microsoft geen ander OS dan van hunzelf, duuuhhh, een beetje niveau hier is wel op zijn plaats.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.