image

"Helft security-incidenten door eenvoudige tips te voorkomen"

woensdag 11 december 2013, 15:13 door Redactie, 1 reacties
Laatst bijgewerkt: 11-12-2013, 16:49

De helft van alle security-incidenten die jaarlijks plaatsvinden zijn te voorkomen als eindgebruikers eenvoudige beveiligingsmaatregelen zouden volgen. Dat beweert het Europees agentschap voor netwerk- en informatiebeveiliging (ENISA) in het jaarrapport van 2013.

Volgens ENISA moeten eindgebruikers nauwer betrokken worden bij het voorkomen van cyberdreigingen. Uit onderzoek zou echter blijken dat kennis over het toepassen van eenvoudige beveiligingsmaatregelen bij de meeste eindgebruikers niet aanwezig is. "Toepassen van eenvoudige beveiligingsmaatregelen door eindgebruikers zou het aantal cyberincidenten wereldwijd halveren", stelt het agentschap.

Organisaties

Het zijn echter niet alleen eindgebruikers waar nog veel te winnen valt. Ook de helft van alle organisaties zou geen "redelijk eenvoudige beveiligingsmaatregelen" toepassen om het risico op dreigingen te voorkomen. 70% van alle aanvallen waar organisaties mee te maken krijgen vallen volgens ENISA in de categorie "eenvoudige / lage" moeilijkheid. Wat voor maatregelen gebruikers en organisaties precies moeten nemen laat het agentschap niet in het rapport weten.

Reacties (1)
11-12-2013, 18:24 door WhizzMan
De tips voorkomen het niet, het opvolgen van de tips wel. Mensen weten vaak prima wat veiliger is, maar ze doen het gewoon niet.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.