image

Fujitsu maakt pc-bestanden wereldwijd toegankelijk

donderdag 12 december 2013, 16:45 door Redactie, 4 reacties

De Japanse IT-gigant Fujitsu heeft een technologie ontwikkeld waarmee bestanden op een thuiscomputer van over de hele wereld te benaderen zijn. Er bestaan al tal van oplossingen om bestanden thuis via een smartphone of laptop te benaderen, maar die zouden volgens Fujitsu in de praktijk niet goed werken.

Sommig bestanden zijn namelijk niet door een "smart device" te openen, terwijl in andere gevallen het opzetten van een remote desktop-verbinding vrij lang kan duren. De technologie van Fujitsu kan zelf bepalen wat de beste terminal is voor het openen van het geselecteerde bestand en start deze automatisch op.

Slaapstand

Door de technologie kan een gebruiker via een enkele tap op een smart device een bestand selecteren dat vervolgens van de thuiscomputer wordt geladen. In het geval de computer in slaapstand staat kan die via het smart device op afstand worden ingeschakeld. Vervolgens wordt de verbinding opgezet en kan de gebruiker zijn document openen en bewerken.

Voor het opzetten van de verbinding tussen de thuiscomputer en het smart device wordt de RVEC-technologie van Fujitsu gebruikt. Deze technologie is bedoeld om snel data met remote terminals uit te wisselen. Het Japanse concern is van plan om de technologie volgend jaar op de markt te brengen en ervoor te zorgen dat het op computers, smartphones en tablets wordt geïnstalleerd.

Image

Reacties (4)
12-12-2013, 19:59 door Anoniem
NSA technologie? Niks nieuws. Of een variatie er op?
13-12-2013, 09:44 door Anoniem
In het geval de computer in slaapstand staat kan die via het smart device op afstand worden ingeschakeld.
dat kan mijn fritzbox ook? Dus niet echt iets nieuws?
13-12-2013, 10:58 door Anoniem
Door Anoniem: NSA technologie? Niks nieuws. Of een variatie er op?

De Japanse IT-gigant Fujitsu, Dus niet NSA...
16-12-2013, 13:30 door KwukDuck
Mijn ssh/VPN verbindingen doen het prima hoor. Als mijn smartphone iets niet kan openen download ik de software die daar voor nodig is, zoals ik dat ook op de PC doe
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.