image

Man krijgt 18 maanden cel wegens inbraak op computers VS

donderdag 12 december 2013, 17:07 door Redactie, 0 reacties

Een 23-jarige Amerikaan is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 18 maanden wegens het inbreken op verschillende computers van de Amerikaanse overheid en het vervolgens aanbieden van deze computers. Andrew James Miller bekende in augustus dat hij meerdere systemen had gehackt.

Tijdens de inbraken, die tussen 2008 en 2011 plaatsvonden, plaatste Miller een backdoor op de systemen zodat hij later nog toegang tot de systemen kon krijgen. Ook onderschepte hij allerlei inloggegevens van gebruikers op deze besmette systemen. De Amerikaan verkocht deze inloggegevens, alsmede toegang tot de geïnstalleerde backdoors, samen met zijn handlangers aan anderen.

Miller zou de netwerken van overheidsinstanties, commerciële en onderwijsinstellingen hebben gecompromitteerd. Ook probeerde hij toegang tot twee supercomputers van het Lawrence Livermore Laboratory in Oakland, die onderdeel van het National Energy Research Scientific Computing Center zijn, voor 50.000 dollar aan een undercover FBI-agent te verkopen.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.