image

BitDefender beste virusscanner op Windows XP

donderdag 19 juli 2012, 10:59 door Redactie, 7 reacties

De virusscanner van het Roemeense anti-virusbedrijf BitDefender biedt Windows XP-gebruikers de beste bescherming, terwijl McAfee in de onderste regionen staat. Dat blijkt uit een test van het Oostenrijkse AV-Comparatives. Tijdens de test op een Windows XP SP3-systeem werden 21 pakketten in een "real-world" scenario vergeleken. Het gaat dan niet alleen om het herkennen van de malware aan de hand van definities, maar ook het beschermen van gebruikers tegen kwaadaardige websites en drive-by downloads.

Exploits
Om de bescherming tegen drive-by downloads te testen wilden de onderzoekers eerst een volledig gepatcht systeem gebruiken. Door een gebrek aan zero-day exploits in het wild om de virusscanners mee te testen werd besloten om toch met verouderde versies van Adobe Flash Player, Java en Internet Explorer te werken.

BitDefender blijkt uiteindelijk de meeste malware en drive-by downloads te stoppen. Van de 2159 testgevallen, zorgden er negen voor een besmet systeem. Bij McAfee zorgden 112 testgevallen voor een infectie. Alleen Ahnlab en Webroot presteren slechter. De volledige test is op deze pagina te vinden.

Reacties (7)
19-07-2012, 11:54 door Anoniem
Wederom staat Symantec Norton er niet bij,net als bijv.ook Microsoft Security Essentials.Waarom is dat? En Qihoo,wat is dat voor een programma? Nooit van gehoord. En dat zou beter scoren dan o.a. Bullguard,F-Secure,Avast,ESET,Avira,TrendMicro,Panda etc!? En ja McAfee daar hoeven we het niet over te hebben,die kunnen zichzelf beter opheffen of terugtrekken vd home-users consumentenmarkt.Echt zeer triest,de teloorgang van dat ooit toch zo gerenommeerde bedrijf. Het is dat Intel hen overnam,anders waren ze nu al failliet geweest.
19-07-2012, 13:31 door Mysterio
Door Anoniem: Wederom staat Symantec Norton er niet bij,net als bijv.ook Microsoft Security Essentials.Waarom is dat?
http://forum.av-comparatives.org/index.php?page=Thread&threadID=1060&s=3f38e22437e8b054a6ef6f49a66e06b147255de1Dat is omdat je wel of niet mee kan doen aan hun testprogramma. Echter waarom Microsoft er niet bij staat is me een raadsel.
19-07-2012, 18:12 door Anoniem
Of zal er meer achter zitten?
Geld?

http://www.melih.com/2011/11/27/av-comparatives-org-bullying-censorship-and-financial-deals-with-anti-virus-vendors/
19-07-2012, 18:27 door Anoniem
Tsja ik vrees dat in navolging van McAfee nu ook Symantec Norton in een neerwaartse spiraal is belandt.De enige reden om niet mee te doen aan deze test is waarschijnlijk toch dat ze denken dat hun product het er niet al te best vanaf zou gaan brengen.Die Amerikanen zijn echt de weg kwijt geloof ik.Stond Norton paar jaar geleden nog op plaats 1 danwel 2 nu zijn ze bij veel tests al gezakt naar plaats 4 of 5,als ze uberhaupt al aan de test meedoen.Een zorgelijke ontwikkeling.
20-07-2012, 09:36 door Above
Over BitDefender hoef je weinig te speculeren. Deze virusscanner heeft zichzelf al ruim bewezen. Wij hebben sinds kort de cloud-based oplossing aangeschaft voor het bedrijf en het werkt gewoon echt super inclusief allerlei filters om het internet veilig te maken of compleet dicht te gooien voor bepaalde werkplekken. Scheelt nog de helft van de prijs ook om op cloud over te gaan.

In 2011 was er ook een soortgelijke uitkomst maar dan voor Windows 7:
https://secure.security.nl/artikel/38672/1/BitDefender_beste_Windows_7_virusscanner.html
20-07-2012, 10:22 door Mysterio
Door Anoniem: Of zal er meer achter zitten?
Geld?

http://www.melih.com/2011/11/27/av-comparatives-org-bullying-censorship-and-financial-deals-with-anti-virus-vendors/
Hmmm... alles kost geld en het enige wat ik daar lees zijn egootjes die op hun plassertjes zijn getrapt en graag hun moddergegooi publiek maken.
23-07-2012, 17:21 door Nerd
MSE is geen volledige AV, dat beschermt alleen tegen "populaire" dingen. van die 2159 tests zouden ze er mss 400 tegen houden, de rest mag doorvliegen.

Iedereen denkt dat het een volledige anti-virus is, maar dan zullen ze van een flinke koude kermis thuiskomen.

Symantec/Norton, op zich goed, maar ze wijzen vaak concurenten aan als "malware" om te treiteren. Kijk maar naar Spybot S&D etc. Geen idee of dat nu eindelijk 's gestopt is, maar Symantec heeft hun heel lange tijd aangewezen als malware.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.