image

Microsoft sluit zich aan bij alliantie tegen wachtwoorden

vrijdag 13 december 2013, 14:42 door Redactie, 7 reacties

Microsoft heeft het voorbeeld van Google, BlackBerry en PayPal gevolgd door zich aan te sluiten bij de FIDO (Fast IDentity Online) Alliance, die als doel heeft het uitbannen van wachtwoorden als authenticatiemethode. De FIDO Alliance werd vorig jaar door PayPal en Lenovo opgericht.

Aangesloten bedrijven en organisaties willen wachtwoorden vervangen door authenticatiemethoden die veiliger en gebruiksvriendelijker zijn. Hiervoor wordt een open protocol gebruikt. De partijen die onderdeel van de alliantie zijn ontwikkelen producten en diensten die van het protocol gebruik maken. Hierdoor kunnen apparaten die FIDO ondersteunen automatisch worden herkend en krijgen gebruikers de mogelijkheid om wachtwoorden door een andere authenticatiemethode te vervangen.

Het kan dan gaan om vingerafdrukscanners, biometrische oplossingen alsmede stem- en gezichtsherkenning. Ook bestaande oplossingen zoals Trusted Platform Modules (TPM), USB Security Tokens, Near Field Communication (NFC) en One Time Passwords (OTP) zijn te gebruiken.

Mijlpaal

"Deelname aan de FIDO Alliance is een logische stap voor ons als een manier om onze klanten en de gemeenschap te helpen", zegt David Treadwell, Corporate Vice President Microsoft. Volgens Sami Nassar, algemeen directeur van het Nederlandse NXP Semiconducteurs dat ook lid van de alliantie is, is deelname van Microsoft aan de FIDO Alliance een belangrijke mijlpaal om een tijdperk zonder gebruikersnamen en wachtwoorden te bereiken.

Reacties (7)
13-12-2013, 17:35 door Anoniem
En de privacy nog verder inperken... (Webcam kan niet meer afgeplakt worden (als de functie gelijk is aan die van de iPhone) USB is ook handig, want die zal dan gekopieerd worden, NFC, tja, die vertrouw ik ook niet, aangezien die vast ook gekopieerd zal gaan worden, OTP, misschien zou dit nog wel kunnen, wat is jullie mening hiervan???
14-12-2013, 00:01 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
14-12-2013, 00:03 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
14-12-2013, 00:05 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
14-12-2013, 21:42 door Anoniem
Het wachtwoord moet blijven.Alleen moet er naast een wachtwoord ook nog tenminste 1 andere verificatie-methode op de pc komen.Denk aan vingerafdruk,irisscan,of wellicht iets met dna-materiaal.Alleen maar 1 verificatie-methode is nooit veilig genoeg.
16-12-2013, 13:18 door KwukDuck
- wat ik weet
- wat ik ben
- wat ik heb

Waarom deze factoren reduceren onder het schijn-doel van veiligheid? Meer controle? Centralisatie? Toegang tot alle gegevens voor overheden etc?
17-12-2013, 16:45 door Anoniem
"Hiervoor wordt een open protocol gebruikt" - Totdat Microsoft zich ermee gaat bemoeien...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.