image

Invincea neemt populaire sandbox Sandboxie over

maandag 16 december 2013, 17:00 door Redactie, 0 reacties

Beveiligingsbedrijf Invincea heeft de populaire sandbox Sandboxie overgenomen, zo laat het bedrijf vandaag weten. De overname vond eerder dit jaar al plaats, maar is pas nu bekendgemaakt. Sandboxie is een programma voor Windowsgebruikers dat andere software in een sandbox kan draaien.

In het geval de andere software wordt aangevallen, bijvoorbeeld via een exploit die misbruik van een beveiligingslek maakt, kan een aanvaller het onderliggende besturingssysteem niet overnemen. De aanvaller bevindt zich namelijk nog in de sandbox waar de aangevallen software draait. In dit geval zou een aanvaller ook een exploit voor de sandbox moeten hebben om daar uit te breken.

Daardoor vormt het een aanvullende beschermingslaag voor Windowscomputers. Een analist van marktvorser Gartner voorspelt dat in 2015 20% van de bedrijven een vorm van "Windows Containment" zal toepassen. Invincea biedt zelf ook een sandbox aan, die jaarlijks op 20 miljoen computers van Dell wordt geïnstalleerd.

Consolidatie

Door Sandboxie over te nemen wil Invincea de markt consolideren. Sandboxie, dat gratis te gebruiken is, zou wereldwijd honderdduizenden gebruikers hebben en wordt door meer dan 1000 bedrijven gebruikt. Invincea stelt dat het Sandboxie gratis zal blijven aanbieden en het aantal gebruikers verder wil gaan uitbreiden en ondersteunen.

Daarnaast wil het de zakelijke en "pro" gebruikers van Sandboxie naar de zakelijke oplossing van Invincea laten overstappen. Hoeveel er voor de overname betaald is laten beide partijen niet weten.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.