image

NSA zoekt 'techies' via wervingsvideo en dubstepmuziek

dinsdag 17 december 2013, 10:11 door Redactie, 3 reacties

De Amerikaanse inlichtingendienst NSA heeft een wervingsvideo online gezet om technisch personeel te werven, zoals wiskundigen, programmeurs en andere 'geeks' en 'techies'. In de video, die van 'confident dubstep music' is voorzien, komen verschillende NSA-medewerkers aan het woord.

Die laten weten wat voor soort werk ze doen, zoals softwareontwikkeling en het ontwikkelen van algoritmes, en waarvoor ze het doen. "Als je geïnteresseerd bent in problemen die iets betekenen, echt lastige problemen, en je wilt met een groep echt slimme mensen werken, dan is dit zeker de plek waar je moet zijn", aldus één medewerker.

Een andere medewerker laat weten dat de technologische doorbraken waar de NSA aan werkt direct bijdragen aan het verzamelen van inlichtingen voor de Amerikaanse president en de veiligheid van het land.

Imago

Sinds de onthullingen van klokkenluider Edward Snowden ligt de NSA en het imago van de inlichtingendienst onder vuur. Zo stuurde de NSA onlangs nog een memo naar het personeel waarin tips stonden voor het houden van gesprekken over de inlichtingendienst tijdens Thanksgiving. Zondagavond verscheen er een uitzending van CBS 60 Minutes waarin de NSA zeer positief werd belicht, wat voor een golf van kritiek zorgde.

Image

Reacties (3)
17-12-2013, 13:57 door Anoniem
Even voor de helderheid, de video (en dus de link onder de opplaksnor) word gehost bij NSA, niet op youtube o.i.d.
18-12-2013, 11:41 door Anoniem
De mensen in dat filmpje denken, ignorance is bliss.
18-12-2013, 22:28 door Anoniem
Hoe slecht de NSA ook mag zijn, als je uberhaupt in aanmerking komt om er te werken hebben ze wel een kickass omgeving. Beyond bleeding edge technologie op je eigen supercluster waarbji je gebruik maakt van de vetse databases etc. Als je als SE daar geen natte droom van krijgt, heb je het verkeerde vak gekozen. Jammer dat de NSA alleen US citizen aanneemt… (o en dat ze iets tegen privacy hebben…)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.