image

Experts hebben grote twijfels over BIOS-plot NSA

dinsdag 17 december 2013, 13:09 door Redactie, 5 reacties

De NSA liet afgelopen zondag tijdens een aflevering van CBS 60 Minutes weten dat een buitenlandse natie van plan was geweest om BIOS-malware te ontwikkelen, waarmee het systemen kon vernietigen en de Amerikaanse economie te gronde richten, maar experts twijfelen of het verhaal wel klopt.

De uitzending heeft veel stof doen opwaaien, omdat het voornamelijk op een grote PR-campagne van de NSA leek. Het was ook de Amerikaanse inlichtingendienst die de televisiezender had benaderd om een aflevering op te zetten. Daarbij werd de uitzending door de NSA gecontroleerd voordat die werd uitgezonden.

Details

Beveiligingsexpert Robert Graham stelt dat de uitzending geen enkele details over dit zogenaamde "BIOS plot" bevat. Daardoor lijkt het alsof de NSA een grote dreiging heeft weten te voorkomen, terwijl er geen enkel bewijs wordt gegeven. "Het enige dat ze doen is herhalen wat Wikipedia over het BIOS zegt", stelt Graham. Hij staat niet alleen in zijn kritiek. Ook de Britse krant The Guardian haalt hard uit naar de uitzending, CBS en de NSA.

China, dat achter het plot zou zitten, heeft namelijk geen enkel motief om computers te vernietigen of beschadigen. Daarnaast is de Amerikaanse economie zo divers dat er geen 'single point of failure' is waardoor de gehele economie in elkaar stort. Verder is de Chinese economie zo nauw verbonden met de Amerikaanse, dat een grote Chinese aanval op de Amerikaanse economie uiteindelijk ook de Chinese economie zou schaden.

Onafhankelijkheid

The Wire en The Nation laten ook weinig heel van de uitzending, die naast propaganda voor de NSA ook als doel leek te hebben om Edward Snowden zwart te maken. Daarnaast wordt er ook getwijfeld aan de onafhankelijkheid van CBS-interviewer John Miller. Miller, die eerder voor de politie van New York en Los Angeles, de FBI en de Office of the Director of National Intelligence werkte, zou nu weer bij de politie van New York aan de slag gaan, zo meldt de New York Post.

Reacties (5)
17-12-2013, 13:23 door Anoniem
Wat weerhoudt zoveel malwaremakers er eigenlijk van om BIOS malware te maken? De bios is niet (goed) afgeschermd op de meeste systemen, en aanpassingen maken is dan ook niet al te moeilijk, zeker gezien het feit dat er diverse bios-modificaties e.d. te krijgen zijn die door anderen zijn gemaakt dan de fabrikant...
17-12-2013, 15:16 door Anoniem
Als dit mogelijk zou zijn, zou deze zo genaamde malware er al lang moeten zijn. Jammer is wel dat misschien nu slapende honden worden wakker gemaakt. Ben bang dat dit een nieuwe hype gaat worden. En als dat gebeurt en je krijgt zoiets in je pc ben ik bang dat het veel schade kan veroorzaken.
17-12-2013, 16:56 door Anoniem
Doet mij denken aan het CIH (Chernobyl) virus wat daadwerkelijk je bios kon vernietigen.
17-12-2013, 20:39 door schele
Doet me denken aan die Roemeen, Dragos Ruiu, die ook beweerde een of ander superbad Bios malware op zn PC te hebben gevonden. Of iedereen even wou storten voor onderzoek.

http://arstechnica.com/security/2013/11/researcher-skepticism-grows-over-badbios-malware-claims/
02-01-2014, 01:52 door Anoniem
Lijkt een staaltje van "maar hij deed het!" terwijl volgens de laatste presentatie van Jacob Applebaum het juist de NSA is die toegang heeft tot BIOS, firmware en andere hardware infiltraties waardoor geen van ons nog langer zeker is van ook maar enige privacy.

Einde vrijheid, lang leve de surveillance state! Eens zien wanneer helemaal blijkt dat de doden van 40-45 echt voor niets hun leven hebben gegeven voor de vrijheid die we hadden.We're so fkd.

Zie https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=vILAlhwUgIU
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.