image

Spambotnets massaal met vakantie

maandag 23 juli 2012, 11:02 door Redactie, 3 reacties

De hoeveelheid spam die de grote spambotnets versturen daalt nog altijd, waardoor het lijkt alsof alle spammers met vakantie zijn. Vorig week werd het Grum-botnet offline gehaald. Ook andere botnets als Lethic en Donbot hebben niet of nauwelijks nog spam verstuurd. De hoeveelheid verstuurde spam is in de afgelopen maand gehalveerd, aldus beveiligingsbedrijf Trustwave. Ook van andere beveiligingsbedrijven zou het soortgelijke geluiden horen.

Botnet
In het geval van Grum zou mogelijk nog één control-server actief zijn, aangezien de besmette computers nog steeds wat spam versturen. Bij Lethic en Donbot nam de hoeveelheid spam al af voordat Grum offline werd gehaald. Waarom deze twee botnets geen activiteit meer vertonen is onbekend.

"Mogelijk zijn ze allemaal op de Griekse eilanden aan het feesten", grapt Phil Hay van Trustwave. Hij verwacht dat de hoeveelheid spam op korte termijn weer zal toenemen als de botnetbeheerders hun botnets weer op orde krijgen.

Reacties (3)
23-07-2012, 16:01 door Anoniem
Het zijn net mensen, die erachter zitten.
23-07-2012, 21:23 door Anoniem
Toch zijn er ook net een paar die er vol enthousiatme tegenaan gaan:
"De betaling op uw rekening in de ING is op onze rekening teruggestort" in vele varianten en "help je buren en krijg daar een goede vergoeding voor" in even veel varianten.

Het lijkt me wel aardig om, neem die laatste als vorbeeld, de ambassade van het land van oorsprong massaal te vragen iets aan de spam te doen. Gewoon allemaal een week lang alle spam uit een bepaald land naar de ambassade sturen met het verzoek de sites die er bij horen uit de lucht te halen.

Zolang de ze pijn niet voelen, zullen ze er in elk geval niets aan gaan doen. Misschien dat het helpt.
24-07-2012, 12:30 door Security Scene Team
Door Anoniem:
Zolang de ze pijn niet voelen, zullen ze er in elk geval niets aan gaan doen. Misschien dat het helpt.[/quote]
alsof zij geen spam in hun inbox krijgen... zodra de ambassade doet wat jij zegt, komt er voor elk weer 2 terug. tis net onkruid, hardnekkig en ongewenst.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.