image

"Veilingsites massaal gebruikt door criminelen"

maandag 23 juli 2012, 12:06 door Redactie, 1 reacties

Criminelen verkopen massaal gestolen artikelen op veilingsites, Detailhandel Nederland pleit dan ook voor een zwarte lijst van helers. "Wij vermoeden dat de helft van de gestolen artikelen verdwijnt in het helerscircuit", zegt Sander van Golberdinge, secretaris winkelcriminaliteit van Detailhandel Nederland. Gestolen artikelen worden doorgaans geheeld door doorgewinterde criminelen, georganiseerde bendes of drugsverslaafde veelplegers.

"Criminelen maken massaal gebruik van veilingsites op internet en zwarte markten om de gestolen artikelen te verkopen", aldus de belangenorganisatie van de winkeliers. Die vindt dat veilingsites verplicht zelf extra toezicht moeten houden.

Sluiten
"Dit begint met het invoeren en naleven van een legitimatieplicht voor alle professionele handelaren op dit type markten. Ook moeten handelsplaatsen zoals zwarte markten en veilingsites een landelijke, zwarte lijst van louche handelaren aanleggen."

Deze geregistreerde 'louche handelaren' kunnen vervolgens van de veilingsites worden geweerd. Als de veilingsites een 'platform voor helers' blijven, wil Detailhandel Nederland dat de autoriteiten deze websites sluiten.

Reacties (1)
23-07-2012, 15:20 door Anoniem
"Internet massaal gebruikt door criminelen"
^- Fixed

"Criminelen maken massaal gebruik van internet en zwarte markten om de gestolen artikelen te verkopen"
^- Fixed

"Wij vermoeden dat de helft van de gestolen artikelen verdwijnt in het helerscircuit"
^- Zijn 50% van de artikelen wel geschikt voor op het circuit, je kan mij niet wijs maken dat er zoveel auto's worden gejat. En als ze er in verdwijnen is het dan daar niet een beetje vol/druk?

"Dit begint met het invoeren en naleven van een legitimatieplicht voor alle professionele handelaren op dit type markten"
^- Handig... De handel in persoonsgegevens is nog niet makkelijk genoeg.


Uhhh, ik wou nog iets zeggen, weet alleen niet meer wat.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.