image

Google verklaart oorlog aan Chrome-toolbars

vrijdag 20 december 2013, 10:32 door Redactie, 3 reacties

Om ervoor te zorgen dat extensies voor Google Chrome de browser niet vervuilen door grote vlakken in te nemen of allerlei onduidelijke functionaliteiten te bieden die de gebruiker niet begrijpt, heeft Google per direct het beleid voor nieuwe browser-extensies in de Chrome Webstore aangepast.

Volgens de zoekgigant wilde het met Google Chrome gebruikers tegen toolbars en andere hinderlijke browseruitbreidingen beschermen. Het idee was dat elke extensie een enkel en gericht doel zou hebben, dat eenvoudig te begrijpen was. Ook mocht een extensie alleen een bepaald deel van de gebruikersinterface gebruiken.

Toolbars zouden dan ook standaard niet worden ondersteund en gebruikers zouden meer controle hebben over wat ze aan de browser wilden toevoegen. In de praktijk bleek het idee niet altijd technisch af te dwingen, waardoor ook Chrome-gebruikers met toolbars en andere schermvullende scripts, extensies en toevoegingen te maken kregen.

Beleid

Google heeft daarom besloten het beleid voor de Chrome Webstore aan te passen zodat het oorspronkelijke idee voor extensies weer gaat gelden. Namelijk dat ze een enkel doel hebben en eenvoudig te begrijpen zijn. Ontwikkelaars van extensies die meerdere functies bieden, krijgen dan ook het advies om hun extensie 'op te knippen'.

Gezien de ingrijpende gevolgen heeft Google besloten dat het het nieuwe beleid vanaf juni 2014 voor bestaande extensies gaat handhaven. Voor nieuwe extensies gelden ze echter sinds gisteren.

Reacties (3)
20-12-2013, 10:54 door Anoniem
Een nobel streven zo vlak voor de kerst.
20-12-2013, 11:33 door Anoniem
Is het dan niet tijd dat ze ook stoppen met de google toolbar?
20-12-2013, 17:01 door Anoniem
En als je geen Chrome/Google gebruikt?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.