image

Adobe waarschuwt voor e-mails met nep-licentiesleutel

zaterdag 21 december 2013, 10:58 door Redactie, 0 reacties

Softwarebedrijf Adobe waarschuwt internetgebruikers voor e-mails die zogenaamd een licentiesleutel voor Adobe-producten bevatten, maar in werkelijkheid gaat het om malware. De e-mails hebben als onderwerp "Download your adobe software", "Download your license key" en "Thank you for your order".

De e-mails doen zich voor als een bericht van Adobe Software en zouden vanaf het domein adobes.com verstuurd zijn. In het bericht wordt aan de ontvanger gemeld dat hij Director 11.5, Creative Suite 6 Master Collection of Adobe Connect heeft aangeschaft en de licentiesleutel als bijlage is toegevoegd. Het gaat om een ZIP-bestand genaamd License_Key_[getal].zip.

De ZIP-bijlage bevat weer het bestand "License_Key_Document_Adobe_Systems_Incorporated.exe". Ook zijn er varianten met het bestand "License_Key_Document_Adobe_Systems_____.exe" waargenomen. De EXE-bestanden zin in dit geval een Trojaans paard dat aanvallers volledige controle over de computer geeft.

Waarschuwing

Volgens Cisco zouden de spamberichten met de malwarebijlage op grote schaal worden verspreid. Adobe heeft daarom een waarschuwing afgegeven. "Klanten die één van deze e-mails ontvangen moeten die meteen verwijderen zonder de bijlage te downloaden of links te volgens die in het bericht zijn opgenomen", aldus het softwarebedrijf.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.