image

Target geeft na diefstal 40 miljoen kaartgegevens 10% korting

zaterdag 21 december 2013, 11:28 door Redactie, 1 reacties

De Amerikaanse winkelketen Target, waar criminelen 40 miljoen debit- en creditcardgegevens wisten te stelen, geeft klanten die vandaag en morgen komen winkelen 10% korting. Criminelen wisten op nog onbekende wijze toegang tot de betaalkaartgegevens van klanten in bijna alle vestigingen te krijgen.

De diefstal vond plaats tussen 27 november en 15 december van dit jaar en werd donderdag 19 december gemeld. Het ging om namen van klanten, hun credit- of debitkaartnummer, de verloopdatum van de kaart en de CVV-beveiligingscode. Volgens IT-journalist Brian Krebs zouden de gestolen betaalkaartgegevens op grote schaal op marktplaatsen voor cybercriminelen worden aangeboden, voor bedragen tussen de 20 en 100 dollar per stuk.

Korting

Om klanten tegen mogelijke fraude te beschermen kunnen die kosteloos hun afschriften op fraude laten monitoren, zo meldt Target CEO Gregg Steinhafel op de eigen website. Die stelt dat klanten niet verantwoordelijk voor eventuele fraude worden gehouden. Daarnaast heeft hij ook een goedmakertje voor klanten. Die krijgen dit weekend namelijk 10% korting.

"We nemen dit misdrijf serieus. Het was een misdrijf tegen Target, onze teamleden en als belangrijkste onze gasten. We zitten allemaal in hetzelfde schuitje, en in die geest geven we een 10% korting, hetzelfde percentage dat onze teamleden ontvangen, aan gasten die op 21 en 22 december bij ons komen winkelen."

Reacties (1)
21-12-2013, 17:53 door Anoniem
Goh 2 dagen lang een korting van 10%. Dat is geen goedmakertje, maar een marketing aktie om extra omzet te genegeren tijdens de kerstdagen. Je geeft slachtoffers enkel wat indien ze geld bij je komen uitgeven. Totaal ongeloofwaardig.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.