image

Telefoonrekening van 20.000 euro door gekraakte pincode

maandag 23 december 2013, 14:15 door Redactie, 0 reacties

Een county in de Amerikaanse staat Texas stond in november vreemd te kijken toen het opeens een telefoonrekening van ruim 27.000 dollar (20.000 euro) kreeg, terwijl het de maand ervoor nog 855 dollar (625 euro) betaalde. De torenhoge rekening was het werk van criminelen.

Die hadden misbruik gemaakt van het telefoonsysteem van Bell County. De eerste aanval vond op 30 november plaats, waarbij de aanvallers de viercijferige pincode wisten te kraken. Nadat de aanvallers toegang tot het telefoonsysteem hadden gekregen, gebruikten ze het om gesprekken naar de eilandengroep Grenada te routeren. Bij een tweede incident bleek dat een derde partij erin was geslaagd om de "remote dial" feature van het systeem in te schakelen.

Uiteindelijk werden er duizenden gesprekken naar Grenada doorgezet, op kosten van Bell County. Volgens een expert gaat het om een bekende scam, waarbij bedrijven in Zuid-Afrika en Zuid-Amerika hoge kosten in rekening brengen, zoals 10 dollar per gesprek. "Ze krijgen dan in korte tijd veel gesprekken en sturen de rekening naar Amerikaanse telecombedrijven", aldus Sean Brown. Bell County heeft aangegeven dat het tegen de telefoonrekening in beroep gaat.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.