image

'Korte kersttoespraak Snowden beter dan die van de Queen'

woensdag 25 december 2013, 18:08 door Redactie, 2 reacties
Laatst bijgewerkt: 25-12-2013, 19:35

De alternatieve kersttoespraak van klokkenluider Edward Snowden die vanmiddag door de Britse zender Channel 4 werd uitgezonden was kort, maar beter dan die van de Britse Queen, aldus de reacties op Twitter. De toespraak van Snowden werd na de traditionele toespraak van koningin Elizabeth II uitgezonden en was identiek aan de preview die al online stond.

Daarin waarschuwt Snowden voor de surveillance die de Amerikaanse en Britse overheid uitvoeren en dat kinderen die vandaag geboren worden niet zullen weten wat privacy inhoudt. Ondanks dat de kersttoespraak van Snowden binnen twee minuten was afgelopen wordt de klokkenluider op Twitter geprezen. Velen vinden zijn toespraak beter dan die van de Queen.

"Snowden heeft meer interessante dingen in zijn kerstboodschap van 2 minuten gezegd dan de Queen in 50 jaar. Goed gedaan", aldus een tweet. Een andere twitteraar laat weten: "Fantastische kerstboodschap op Channel4, beter dan de Queen." Weer een andere twitteraar voegt toe: "Een relevantere en belangrijkere boodschap van Snowden dan de Queen ooit zou kunnen geven."

Een geluid dat ook in andere reacties wordt gehoord: "Erg kort bericht van #Snowden, maar hij is 100.000x relevanter dan de Queen." Veel twitteraars vonden de woorden van Snowden interessanter en relevanter dan die van de Britse koningin, die het onder andere over de geboorte van haar achterkleinzoon had.

Reacties (2)
26-12-2013, 12:13 door Anoniem
Ach ja,dat komt omdat kersttoespraken,bijna altijd hetzelfde zijn.
Het verhaal van Sowden,was eindelijk eens wat nieuws.
28-12-2013, 15:24 door 0101 - Bijgewerkt: 28-12-2013, 15:24
Door Redactie:'Korte kersttoespraak Snowden beter dan die van de Queen'
En geen wonder. De monarch moet bewust niet teveel in details treden maar een algemeen verhaal houden dat te vaag is om voor iemand aanstootgevend te zijn.

Als koningin Elizabeth of onze koning Willem-Alexander politiek gevoelige statements zou maken tijdens een kersttoespraak, dan krijg je een politieke rel.

Wat meer diepgang zou natuurlijk interessant zijn, maar de vorst moet om onomstreden te blijven toch vooral boven het volk blijven staan en kan daardoor niet teveel kleur bekennen.

Persoonlijk zou ik het niet erg vinden als de vorst(in) wat uitgesprokener zou zijn, maar aan de andere kant is het ook wel prettig dat niemand zich er echt druk om maakt.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.